ep big data laboratorio analisis
LUIS DOMINGO

Oryzon Genomics, companyia biofarmacèutica de fase clínica centrada en l'epigenètica per al desenvolupament de teràpies, ha anunciat avui la publicació per científics de la companyia d'un article científic en el qual es descriu el desenvolupament del seu fàrmac antileucèmic ORY-1001, la principal activitat del qual és el manteniment del potencial carcinogènic de les cèl·lules mare leucèmiques al cos humà.

L'article titulat "ORY-1001, un potent i selectiu inhibidor covalent de KDM1A, per al tractament de la leucèmia aguda", s'ha publicat en col·laboració amb científics del Cancer Research UK Manchester Institute (Regne Unit), de la Universitat Weill-Cornell a Nova York (EUA) i de l'Hospital Gustave Roussy de París (França).

Les dades d'eficàcia presentats a l'escrit s'han confirmat mitjançant el mesurament directe de la unió del fàrmac a la proteïna diana KDM1A i l'augment global de les marques de metilació. El mecanisme d'acció de la molècula s'ha abordat mitjançant un complet anàlisi proteòmica i transcriptòmica i, de forma especialment rellevant, és demostrat que aquestes observacions també es produeixen als pacients humans.

"Estem convençuts que ORY-1001 demostrarà el seu potencial terapèutic en futurs estudis en combinacions amb altres fàrmacs", ha comentat la Dra. Tamara Maes, cofundadora, VP i CSO d'Oryzon. El fàrmac ha finalitzat una fase I-IIA en pacients amb leucèmia aguda recurrent o refractària que mostra un bon perfil de seguretat i tolerabilitat.

Noticias relacionadas

contador