ep primark incrementa un 15 el sueldo de sus empleados en espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Associated British Foods (ABF), propietària de Primark, considera massa prematur oferir cap previsió per a la resta del seu exercici fiscal a conseqüència de l'impacte de l'epidèmia de Covid-19 sobre les seves vendes; la firma tèxtil ha tancat les seves botigues a Espanya, Itàlia, França i Àustria en el context de les mesures de contenció del virus decretades per les autoritats d'aquests països. Les accions de la companyia s'enfonsen aquest dilluns un 100%.

  • 22,96£
  • 0,53%

"Considerant l'efecte de Covid-19 sobre les vendes de Primark, és massa aviat per fer una previsió per a la resta de l'any fiscal actual", ha comunicat la companyia. Al seu informe de febrer, ABF advertia del risc de la situació sobre els proveïdors xinesos; des de llavors, la situació a la Xina ha millorat, i la majoria de les fàbriques que proveeixen Primark s'han reobert, per la qual cosa s'espera que l'escassetat d'oferta d'aquest país sigui mínima.

"No obstant això, amb l'evolució dels esdeveniments a Itàlia, i durant el cap de setmana a França, Espanya i Àustria, botigues que representen un 20% de l'espai de venda de Primark estan tancades", ha advertit l'empresa. Aquestes botigues generen actualment el 30% de les vendes de Primark. L'empresa va apuntar que s'havia previst una facturació d'uns 190 milions de lliures (209 milions d'euros) durant les pròximes quatre setmanes.

"La resta del patrimoni, inclòs el Regne Unit, que representa el 41% de les vendes, ha experimentat un descens de les vendes comparable aquestes últimes dues setmanes, que s'ha accelerat en els últims dies com a resultat de la reducció del trànsit", va explicar la companyia, que, d'altra banda, va destacar que no ha experimentat un impacte material sobre els seus negocis de sucre, alimentació i agrícola.

On sí que s'ha notat aquesta situació és en les accions d'Associated British Foods, que a la sessió d'aquest dilluns es desplomen un 100%, fins a un valor de 0,01 lliures.

contador