ep archivo   el presidente de bbva carlos torres vila d y el ceo de bbva onur gen i durante una
H.Bilbao - Europa Press - Archivo

L'OPA de BBVA sobre Sabadell continua fent parlar. Segons un informe recent de Jefferies, l'oferta d'un pagament en efectiu no ha agafat per sorpresa el sector bancari, però sí el dividend anunciat pel banc presidit per Carlos Torres, que s'ha situat per sobre del que esperava el mercat.

  • 1,85€
  • 2,58%
  • 9,55€
  • 2,34%

Cal recordar que BBVA va ajustar aquest dimarts la seva oferta sobre Sabadell a causa dels dividends que distribuiran les dues entitats. A causa del proper pagament per part de BBVA d'un dividend a compte de resultats de l'exercici 2024 per import de 0,29 euros per acció, que tindrà lloc el 10 d'octubre, igualment es va ajustar novament la contraprestació de l'oferta. Aquest dividend serà el més gran en la història del BBVA i un 81% superior al que es va repartir l'any anterior.

Ara, el banc ofereix una acció ordinària de nova emissió de BBVA i 0,29 euros per cada 5,0196 títols ordinaris del Banc Sabadell. Anteriorment, BBVA oferia el canvi d'una acció per cada 4,83 títols de la companyia catalana.

"D'aquesta manera, a partir del proper 10 d'octubre (data de pagament del dividend a compte de BBVA), la contraprestació oferta per BBVA als accionistes de Banc Sabadell en virtut de l'oferta passarà a ser una acció ordinària de nova emissió de BBVA i 0,29 euros en metàl·lic per cada cinc coma zero un nou sis (5,0196) accions ordinàries de Banc Sabadell", ha indicat el banc presidit per Carlos Torres en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Segons Jefferies, l'oferta ajustada, "no és una sorpresa", ja que està "en línia amb els termes d'ajust descrits a l'oferta inicial. "Hem observat que alguns articles de la premsa local han qualificat el nou component en efectiu com un 'caramel' per als accionistes del Sabadell. Tot i això, això no hauria d'haver estat una sorpresa, i està exactament en línia amb els termes d'ajust descrits a l'oferta inicial, que especifiquen que qualsevol distribució realitzada per Sabadell s'ajustarà a través de l'equació de canvi d'accions, mentre que qualsevol distribució realitzada per BBVA s'ajustarà a través d'un component en efectiu", detalla la firma nord-americana.

La "veritable sorpresa", expliquen aquests analistes, ha estat el dividend a compte del primer semestre anunciat per BBVA, que ha superat les expectatives del mercat, que estimaven una distribució de capital de 0,22 euros per acció.

Per a Jefferies, part de la millora s'explica per "la decisió de BBVA de substituir momentàniament les recompres per dividends (les recompres estan en suspens mentre es fa l'operació amb Sabadell)". Així, amb el manteniment de la política de repartiment de dividends entre el 40 i el 50% del benefici, això suggereix que el dividend a compte del primer semestre va ser, "en certa mesura, un avenç del repartiment total de l'any". Cal recordar que el BBVA també repartirà l'excés de capital per sobre del 12% de CET1.

"Creiem que els accionistes de Sabadell valoren que part de la compensació proposada es pagui en efectiu, com a protecció davant de la volatilitat potencial del preu de les accions de BBVA. La proporció en efectiu augmentaria mecànicament encara més si l'anàlisi de l'acord per part de la CNMC es porta a la Fase 2 (que probablement veuria un resultat presentat a prop de mitjans del 2025), ja que les futures distribucions de BBVA a partir d'aquí haurien d'ajustar-se novament mitjançant efectiu”, apunten des de la companyia nord-americana.

Finalment, aquests experts assenyalen que en operacions anteriors com la d'Intesa Sanpaolo i UBI Banca el 2020, l'oferent va acabar augmentant l'oferta inicial afegint-hi un component en efectiu durant el període d'acceptació, per assegurar la finalització de l'operació.

Noticias relacionadas

contador