- Assegura que els gegants electrònics gaudeixen d'una fiscalitat "avantatjosa"
- Proposa "crear un marc normatiu europeu que implanti, si més, no la igualtat fiscal"
El president d'El Corte Inglés, Dimas Gimeno, aposta per subscriure aliances en línia amb grans distribuïdors europeus per competir amb els grans operadors de comerços en línia com Amazon o Alibaba, que, a més, gaudeixen d'una fiscalitat "absolutament avantatjosa".
"Cal promoure i participar en possibles aliances entre distribuïdors convencionals i tecnològics i crear una plataforma europea per competir amb els grans competidors en línia. Cal trobar noves oportunitats de negoci més enllà de les nostres fronteres. Cal buscar fórmules comunes en comptes de gastar quantitats ingents de diners a mercat web i fer-ho de forma conjunta, perquè és un repte majúscul i cal iniciar converses", ha assegurat Gimeno durant la seva participació als esmorzars CEDE.
El president d'El Corte Inglés ha incidit en la "necessitat urgent" d'actualitzar la legislació del sector de la distribució comercial. "Es necessita unes regles de joc homogènies perquè tots puguem competir en igualtat de condicions. Actualment no n’existeixen, la legislació comercial espanyola és del segle XX i no del segle XXI", ha lamentat.
"Anged (la patronal del sector) ha demandat un marc normatiu modern per competir amb els grans operadors moderns, principalment en línia. Aquests operadors no estan subjectes a la restricció d'horaris, ni els afecten les normes de llibertat d'establiments i, per més greuge, gaudeixen d'una fiscalitat absolutament avantatjosa", ha criticat Gimeno.
D'aquesta manera, el president d'El Corte Inglés proposa "crear un marc normatiu europeu que implanti, si més no, la igualtat fiscal". "No demanem cap proteccionisme caduc. Demanem igualtat normativa perquè no es vulneri la lliure competència. A més, alguna cosa està canviant, la CE va proposar noves regles per garantir que les activitats digitals siguin justes", ha subratllat.
Sense embarcament, Gimeno no ha dubtat a destacar que Amazon, un dels seus competidors, és una empresa "espectacular". "El que hi ha és una crítica, és un model imbatible que el que està fent és que totes les empreses comercials ens posem les piles. "D’Amazon només podem aprendre", ha assenyalat, encara que ha reiterat que en aquesta quarta revolució industrial es reguli de "forma justa per a tots".
D'aquesta manera, el president d'El Corte Inglés ha reiterat que el comerç segueix sent un "gran motor de l'economia", ja que és un "generador d'ocupació i de riquesa nacional", però ha advertit que s'ha d'adaptar als canvis perquè el comerç electrònic és "un competidor, i també un aliat".
2017: QUART ANY DE CREIXEMENT CONSECUTIU
El Corte Inglés encadenarà el 2017 el seu quart any de creixement, després d'elevar el seu benefici a doble dígit i incrementar les seves vendes i el resultat brut d'explotació (EBITDA), segons ha avançat aquest dijous el president del grup de distribució, Dimas Gimeno.
"Afortunadament, El Corte Inglés va bé i seguirà anant bé. Hem tancat el quart exercici consecutiu amb increment de totes les ràtios de negoci, de vendes a ritme del consum general, el benefici per sobre dels dos dígits i hem generat EBITDA", ha avançat Gimeno durant un esmorzar informatiu de CEDE.
El directiu ha assenyalat que la companyia ve de set anys de crisi que van ser "molt durs". "Ara estem recollint els fruits de la feina que es va fer durant la dura crisi, que ens va obligar a posar-nos al dia i saber competir amb els especialistes. A Espanya, competim amb Inditex, Media Markt i Decathlon i és una baralla gens fàcil i quan hem agafat bona inèrcia, toca competir amb els digitals i", ha indicat.
El Corte Inglés va tancar el seu últim any fiscal, entre març de 2016 i febrer de 2017, amb un increment del 2,4% del seu benefici net, fins als 161.860.000 d'euros, mentre que va elevar les seves vendes un 2%, fins a arribar als 15.505 milions d'euros, un 2% més respecte a l'exercici anterior.
Gimeno ha reiterat que l'expansió internacional és el "gran repte" d'El Corte Inglés. "Es tracta d'un repte complex, perquè els grans magatzems són un concepte que no viatja bé i és molt del país. Ara mateix la vocació és la de mirar més enllà de les fronteres d'Espanya, però la prioritat és afrontar el repte digital, que cal tenir molta cura amb distreure'ns del que és important", ha indicat.
D'altra banda, el president d'El Corte Inglés ha reconegut que Portugal, l'única presència fora d'Espanya de la companyia i que compta amb dos centres (Lisboa i Porto), va "fantàsticament" i "només ha donat alegries" al grup, mentre que ha destacat que és "sorprenent" el coneixement i "admiració" que tenen per la marca a Amèrica Llatina.
DEMANA PROMOCIÓ PER AL TURISME DE COMPRES
D'altra banda, Gimeno ha reiterat que el turisme de compres és "clau" per a l'economia espanyola i ha lamentat que a Espanya segueix faltant "turisme de qualitat i de capacitat adquisitiva". "Som una nació líder en nombre de visitants, però estem per darrere en ingressos de molts països. Barcelona va rebre 350.000 xinesos enfront dels 500.000 que van visitar un dels grans magatzems, només un, a la ciutat de París", ha explicat.
Per això, insta a impulsar el turisme de compres a Espanya. "Necessitem una gran tasca de promoció publicoprivada, perquè el binomi comerç-turisme és una de les claus del desenvolupament del comerç a Espanya. Ens hi juguem moltíssim i no podem quedar-nos-en fora", ha subratllat.
Finalment, Gimeno ha destacat després de la seva estada al Fòrum de Davos, on va participar per primera vegada en aquesta edició, que cal estar "orgullosos" de les empreses i dels empresaris espanyols.