ep corte inglesbarcelona
EL CORTE INGLÉS - Archivo

El Grup Corte Inglés analitzarà les possibilitats de desinversió d'actius immobiliaris no estratègics, el valor estimat de la qual se situa entre 1.500 i 2.000 milions d'euros, amb l'objectiu de reduir el deute, segons ha informat aquest divendres la companyia.

Per a això, el grup de distribució encarregarà un estudi a la divisió de Real Estate de PricewaterhouseCoopers (PwC) per tal de determinar les millors opcions per a cada un dels actius no estratègics i posteriorment decidir quins es posaran a la venda a partir de 2019.

En conjunt, segons ha explicat la companyia, s'analitzaran uns 130 actius que a l'actualitat tenen diferents usos; es tracta principalment de terrenys, oficines, superfícies comercials i plataformes logístiques.

El total d'actius del perímetre subjecte a anàlisi de desinversió suma més de dos milions de metres quadrats repartits per tot el territori nacional, amb un valor estimat que se situa en una forquilla d'entre 1.500 i 2.000 milions d'euros.

El grup ha assenyalat que la suma total obtingut amb les operacions de desinversió es destinarà a reduir el deute, cosa que permetrà optimitzar la seva estructura financera. Durant els sis primers mesos de l'exercici fiscal 2018, entre l'1 de març i el 31 d'agost, el deute financer net del grup va baixrt en 347 milions, i es va situant en 3.652 millions al final del període.

Precisament aquesta setmana s'ha conegut que El Corte Inglés ha venut dos dels centres que té en sengles centres comercials de Madrid, en concret, els situats a La Vaguada i Parquesur (Leganés), a la multinacional immobiliària Unibail-Rodamco per uns 160 milions d'euros.

La companyia seguirà ocupant aquests centres en règim de lloguer, després de signar un contracte d'arrendament a llarg termini.

En Parquesur, Unibail-Rodamco serà el propietari d'El Corte Inglés en una botiga de 20.000 metres quadrats, i a La Vaguada d'una altra de 20.200 metres quadrats.

Noticias relacionadas

contador