• CreiteriaCaixa, accionista majoritari d'Abertis, reitera el seu grat amb aquesta proposta...
  • ...i ara és torn de la resta d'inversors que tenen fins al 8 de maig per anunciar si acudeixen a l'OPA
abertis portada
ABERTIS

La concessionària Abertis ha anunciat aquest dimarts que el seu consell d'administració ha acceptat l'OPA conjunta d'ACS i Atlantia, emesa a través de Hochtief. "Tenint en compte tots els termes i característiques de l'oferta i la seva repercussió en l'interès de la societat, el consell valora la contraprestació de l'oferta de manera positiva", afirma el comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV).

  • 18,36€
  • 0,00%

La decisió ha estat adoptada pel consell d'Abertis de manera unànime. La concessionària dona el vistiplau als 18,36 euros per acció que ofereix Hochtief, ja que "es fa notar que tal preu incorpora una prima per acció del 33% sobre el preu mitjà de l'acció d'Abertis durant els sis mesos anteriors al 13 abril 2017", assenyala al seu comunicat.

D'altra banda, el consell destaca que "l'oferent ha declarat que exercitarà els seus drets de venda forçosa (squeeze out), si es donen les condicions per a això, o promourà l'exclusió de negociació de les accions d'Abertis, de manera que els accionistes actuals no podrien optar per mantenir la seva participació directa en una Abertis cotitzada", apunten.

Al seu informe també aplaudeixen que l'oferta no inclou la realització de desinversions d'actius que poguessin comportar l'incompliment de contractes, "excepte per les eventuals vendes de la participació accionarial d'Abertis en Cellnex i Hispasat.” Per tant, el consell deixa entreveure que Cellnex passarà a mans de la família Benetton, accionista majoritari d'Atlantia, i Hispasat tancarà el traspàs a Red Eléctrica.

Per la seva banda, CriteriaCaixa, accionista majoritari d'Abertis i propietari del 21,55% del dret de vot de la concessionària, ha demostrat el seu suport a l'oferta. Ara serà el torn d'altres accionistes institucionals com Elliot Capital, Lyxor, Société Générale, JP Morgan, Lazard, Burlington, BlackRock i Farralon Capital.

Ara serà torn de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Després de l'autorització per part del regulador borsari, els accionistes tenen ara de termini fins al 8 de maig per decidir si acudeixen o no a l'OPA. Encara que com durant tot el procés de la “telenovel·la” Abertis, l'última paraula arribarà des del Govern.

Per la seva banda, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha apuntat que "sempre és millor un acord que una pugna" en relació al pacte assolit per ACS i Atlantia. De la Serna va reiterar que la societat conjunta que ACS i Atlantia construiran per controlar juntes Abertis haurà de sol·licitar autorització al Govern per prendre les autopistes que aquesta companyia té a Espanya, on actualment és primer operador de vies de pagament amb una xarxa d'uns 1.550 quilòmetres.

No obstant això, De la Serna va indicar que es tracta d'un "tràmit reglat i senzill", amb el qual es tracta de "garantir la solvència" de la societat que es quedi amb les autopistes. "I la solvència de la societat està provada", ha apuntat el ministre durant la seva intervenció als esmorzars informatius d'Europa Press, acte al qual ha assistit el president d'ACS, Florentino Pérez.

"No crec que hi hagi problema quan no n’hi ha hagut abans", ha assenyalat el ministre respecte a la consecució de l'autorització, atès que les dues companyies ja van aconseguir els permisos per a les seves OPES unilaterals.

MACROCRÈDIT PER A ACS I ATLANTIA

Aquesta setmana, i previ a la reunió del consell d'administració d'Abertis, ACS i Atlantia van tancar un 'macrocrèdit' amb un llistat de 27 entitats financeres per garantir i costejar l'OPA conjunta a Abertis per 18.181 milions d'euros, el mateix import al qual ascendeix l'operació.

Es tracta del préstec 'pont' amb el qual es costejarà l'OPA. Posteriorment, ACS i Atlantia substituiran aquest crèdit pel finançament que ja tenen dissenyat per a l'operació de presa conjunta d'Abertis un cop l'oferta es liquidi i les tres empreses passin a controlar el grup d'autopistes a través d'una societat conjunta.

BBVA, Santander, Bankia i CaixaBank són els quatre bancs espanyols que participen en el finançament 'pont' de l'OPA, a la qual contribueixen amb 2.074 milions d'euros, l’11,4% del finançament total. En concret, Bankia i BBVA aporten 760.440.000 d'euros cada un, i figuren així entre els cinc primers bancs que més finançament presten. Santander contribueix amb 318.660.000 i CaixaBank, amb altres 235.370.000.

Atès que es tracta del préstec per a l'OPA i aquesta operació la realitzarà Hochtief, la filial alemanya d'ACS, aquest crèdit pont només està signat per aquesta constructora alemanya. En virtut dels acords assolits, una vegada que conclogui i es liquidi l'OPA i Abertis sigui exclosa de cotització, Hochtief 'vendrà' el grup de concessions a la companyia conjunta que constituiran Atlantia, ACS i la mateixa Hochtief.

Noticias relacionadas

contador