ep marc puig toca la campana en la salida a bolsa de la compania puig
LORENA SOPENA

A la segona va la vençuda. El Comitè de l'IBEX 35 ha decidit, en una sessió extraordinària, donar entrada a Puig al selectiu en substitució de Meliá a partir del proper 22 de juliol.

  • 6,49€
  • -0,84%
  • 20,37€
  • 0,84%

Els experts tenien clar aquest moviment, ja que el grup cosmètic compleix el criteri de capitalització dins del període de control establert pel Comitè per a aquesta reunió (entre l'1 de maig i el 30 de juny). A més, supera en volums la resta d'aspirants.

"Podria decidir-se l'entrada de Puig al selectiu, atesa la seva posició per volum negociat (lloc 31) i en termes de capitalització borsària ajustada a free float (lloc 18). El valor amb més risc de sortida seria Meliá", avançaven els analistes de Renda 4.

Puig s'incorpora a l'IBEX només dos mesos després del seu debut a la borsa. El grup cosmètic i de moda va començar a cotitzar amb una capitalització de 13.920 milions d'euros, protangonitzant l'estrena borsària més gran d'Europa aquest any i la més important a Espanya des del 2015.

El CAT segueix una sèrie de criteris a l'hora de prendre decisions sobre la composició de l'IBEX. En primer lloc, computa el volum de contractació en euros al mercat d'ordres durant el període de control, els sis mesos previs a la reunió. Així mateix, considera diferents factors per garantir la qualitat del volum esmentat. Entre d'altres, analitza aspectes com el nombre d'operacions contractades o possibles canvis a l'accionariat.

En segon lloc, només poden formar part de l'IBEX 35 aquells valors la capitalització mitjana dels quals sigui superior al 0,30% de la capitalització mitjana del selectiu durant l'esmentat període de control. En tot cas, les normes tècniques consideren el capital flotant dels diferents valors i, per a això, estableixen diferents coeficients a aplicar sobre la capitalització mitjana de tal manera que es penalitza aquells el capital flotant dels quals és menor.

La companyia que abandonarà l'IBEX en detriment de Puig serà Meliá Hotels. Un "canvi" també previst pels estrategs. "El més lògic és que Puig substitueixi Meliá", comentaven a Bankinter, ja que incompleix el criteri de capitalització de manera reiterada i se situa a la part baixa de la taula en termes de volums.

"L'empresa té una capitalització borsària ajustada per capital flotant al límit dels requisits, que és el 0,3% de la mitjana de capitalització de l'índex. A més a més, el volum de negociació no és gaire elevat", avançava fa uns dies Javier Cabrera, analista d'XTB.

El Comitè ha indicat que la propera reunió de seguiment tindrà lloc el 12 de setembre de 2024.

Noticias relacionadas

contador