bao fan china renaissance
Bloomberg Television/YouTube

Bao Fan, el CEO de China Renaissance desaparegut al mes passat, ha estat detingut per les autoritats de la Xina en relació amb una investigació per corrupció que apunta un antic alt executiu del banc d'inversió que va fundar, segons informa aquest dijous The Wall Street Journal citant persones familiaritzades amb l'assumpte.

Bao va 'aparèixer' fa uns dies després de desconèixer-se el seu parador des de mitjans de febrer i llavors la companyia va dir que estava col·laborant amb una investigació governamental. China Renaissance va precisar que "el senyor Bao es troba cooperant en una investigació" que s'està realitzant a la República de la Xina, encara que no en va donar més detalls. A més, també va aclarir que els negocis de China Reinaissance, que va patir amb força a la borsa després de la desaparició de Bao, continuarien operant amb normalitat com ho han fet fins ara.

Bao va ser detingut al febrer per investigadors antisuborn en relació amb un cas en què està implicat Cong Lin, expresident de China Renaissance i president de la seva filial de valors a Hong Kong. Cong es va convertir en el blanc d'una investigació governamental relacionada amb els seus negocis abans d'unir-se a China Renaissance i va ser detingut al setembre, cosa que va provocar la seva sortida de l'empresa, segons afegeix WSJ.

Abans de la detenció de Bao, les autoritats havien parlat amb ell diverses vegades al llarg de diversos mesos sobre la investigació de Cong. Els investigadors van preguntar Bao sobre un presumpte quid pro quo relacionat amb un préstec que Cong va ajudar a gestionar per a China Renaissance abans d'incorporar-se a l'empresa, però Bao no els va proporcionar tota la informació que buscaven, segons les fonts.

Noticias relacionadas

contador