ep archivo   sede de general de alquiler y maquinaria gam en asturias
GAM - Archivo

El benefici net de la companyia de maquinària GAM va millorar un 22,2% al primer trimestre de l'any, fins als 1,1 milions des dels 900.000 euros. Els ingressos del període van créixer el 12,5%, fins als 67,4 milions des de 59,9 milions.

GAM

  • 1,35€
  • -1,10%

L'EBITDA entre el gener i el març va pujar fins als 18,3 milions, xifra que implica una millora del 20,4% enfront dels 15,2 milions del mateix període del 2023. L'EBIT, per la seva banda, va quedar en 4,7 milions des dels 4,2 milions.

La companyia ha tancat el primer trimestre amb una reducció de la inversió del 23%. A més, ha subratllat el creixement del negoci de rènting/outsourcing (+28% enfront del mateix període de l'any anterior), que està prenent "una posició cada cop més rellevant dins del total d'ingressos". Així, el primer trimestre del 2024 ja suposa un 28% del total d'ingressos.

Per geografies, els ingressos pugen un 7% a Espanya (49,0 milions), milloren un 9% a Portugal (5 milions), s'eleven un 37% a Llatinoamèrica (11,5 milions) i milloren un 73% al Marroc i Aràbia (1,9 milions).

Pel que fa a les perspectives de GAM, destaca que té una cartera contractada de més de 240 milions d'euros (rènting/outsourcing), amb una taxa de renovació de contractes al venciment superior al 90%, i remarca que aquest és el negoci amb més previsió de creixement.

Així mateix, posa l'accent en la vocació de creixement i l'alta diversificació de negocis, sectors i mercats. "Es produeix un canvi de mix de negocis, donant entrada als negocis de distribució i postvenda i negoci de rènting/outsourcing. Això redueix la necessitat d'inversió (negoci de distribució), aporta equilibri (baixa dependència de sectors i/o negocis) i proporciona recurrència a la generació d'ingressos (rènting/outsourcing)".

També fa al·lusió al seu alt grau de resiliència demostrada durant un període complex: crisi de la covid, inflació, pujada de tipus, trencament de la cadena de subministrament...

Amb vista al futur, GAM continuarà creixent de forma orgànica i inorgànica, tenint en compte oportunitats d'M&A que permetin penetrar en nous clients i guanyar quota de mercat.

contador