ep sucursalbanco sabadell
EUROPA PRESS
1,78€
  • -0,05€
  • -2,84%

El Banc Central Europeu (BCE) ha elevat els requeriments mínims prudencials que exigeix ​​a Sabadell per 2019 en el marc del procés de revisió i avaluació supervisora ​​(SREP) per l'impacte que ha tingut la migració tecnològica de la seva filial britànica TSB, com ha reconegut la pròpia entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), si bé, també ha informat que les seves ràtios actuals es troben per sobre d'aquest límit.

En termes fully loaded, el BCE exigeix ​​mantenir unes ràtios mínimes CET 1 de 9,64%, enfront del 9% anterior, i capital total 13,14%, enfront del 12,5% de fa un any. A més, el BCE exigeix ​​una ràtio mínima CET 1 phase in del 9,64%, enfront del 8,3125% d'un any abans, i una ràtio de capital total phase in mínima del 13,14%, enfront de l’11,8125% de 2018.

Aquestes ràtios inclouen el mínim exigit per Pilar 1 (4,5%), el requeriment de Pilar 2 (2,25%), el matalàs de conservació de capital (2,5%), el requeriment derivat de la seva consideració com "una altra entitat d'importància sistèmica" (0,25%) i el requeriment pel coixí de capital anticíclic (0,14%).

Segons ha informat Sabadell, al tancament de l'exercici 2018 la seva ràtio de capital CET 1 phase in se situava a l'11,98% i la seva ràtio de capital total, al 15,49%. Així mateix, la ràtio CET 1 fully loaded era de l’11,1% i la ràtio de capital total, del 14,73%. En superar els requeriments de capital del supervisor, l'entitat no té limitacions a la distribució de dividends, de retribució variable o al pagament de cupons als titulars dels valors de capital de nivell 1 addicional.

En qualsevol cas, Sabadell ha apuntat que aquests requeriments no recullen la millora del perfil de risc de l'entitat després de les vendes institucionals de carteres d'actius problemàtics realitzades, atès que el criteri tècnic adoptat en l'avaluació SREP de 2019 les té en consideració en el moment del seu tancament. En aquest sentit, va acordar la venda el 2018 de 12.200 milions d'euros d'actius problemàtics, cosa que "va transformar completament el perfil de risc del banc" i va reduir la ràtio d'actius problemàtics nets sobre total actiu del 2,9% a l'1,8%.

GENERACIÓ DE CAPITAL

Segons ha indicat, Sabadell estima per 2019 una generació orgànica de capital de l'ordre de 50 punts bàsics (derivat del resultat de l'any ajustat pel creixement dels APR i el pagament de dividends), la qual cosa contribuirà al reforç de la seva posició de solvència i a la millora del valor comptable tangible per acció en més d'un 5%.

Aquesta estimació de generació orgànica de capital assumeix un pagament de dividend del 50% dels beneficis recurrents. Addicionalment, el 2018 el banc va anunciar les operacions de vendes institucionals de carteres d'actius problemàtics i la venda de Solvia Serveis Immobiliaris, el tancament de la qual es troba únicament pendent de les corresponents autoritzacions administratives. El 2019, el banc ha iniciat un procés competitiu per a la venda de Solvia Desenvolupaments Immobiliaris juntament amb un perímetre de sòls i promocions urbanístiques, gestionat per la mateixa companyia i propietat de Banc Sabadell.

Segons ha afirmat, el capital generat amb aquestes operacions permetrà absorbir els impactes exigits per la nova norma IFRS16, així com els esperats en l'exercici TRIM (Targeted Review Internal Models), que en el cas de Banc Sabadell va cobrir la revisió dels models que s'apliquen tant a les carteres d'hipoteques a particulars com a les exposicions d'empreses.

Noticias relacionadas

contador