capital one bank
Tdorante10/Wikimedia

El banc nord-americà Capital One, recolzat per Warren Buffett, té previst adquirir l'emissor de targetes de crèdit Discover Financial Services en una transacció totalment en accions valorada en 35.300 milions de dòlars. L'operació crearà un gegant global de pagaments.

Segons els termes de l'acord, els accionistes de Discover rebran 1,0192 accions de Capital One per cada acció de Discover, cosa que representa una prima del 26,6% basada en el preu de tancament de Discover de 110,49 dòlars del 16 de febrer. Al tancament de l'operació, els accionistes de Capital One seran propietaris d'aproximadament el 60% de l'empresa combinada, i els accionistes de Discover seran propietaris d'aproximadament el 40%.

"Des dels dies fundacionals de Capital One, ens vam proposar construir una empresa de pagaments i banca impulsada per tecnologia moderna. La nostra adquisició de Discover és una oportunitat única per unir dues empreses molt reeixides amb capacitats i franquícies complementàries, i per construir una xarxa de pagaments que pugui competir amb les xarxes i empreses de pagaments més grans", ha declarat Richard Fairbank, fundador, president i CEO de Capital One. "A través d'aquesta combinació, estem creant una empresa que està excepcionalment ben posicionada per crear un valor significatiu per als consumidors, petites empreses, comerciants i accionistes a mesura que la tecnologia continua transformant el mercat de pagaments i banca”.

"La transacció amb Capital One reuneix dues marques sòlides amb una capacitat millorada per accelerar el creixement i maximitzar el valor per als nostres accionistes, permetent participar en el gran potencial de l'empresa combinada", ha dit per la seva banda Michael Rhodes, CEO i president de Discover. "Aquest acord subratlla la fortalesa del nostre negoci i és un testimoni de l'ardu treball dels treballadors de Discover. Esperem un futur brillant com a part de la família de Capital One i oferir oportunitats ampliades per als nostres fidels clients".

S'espera que la transacció generi sinergies de despeses de 1.500 milions de dòlars el 2027 (26% de les despeses operatives de Discover, més 10% de les despeses de màrqueting de Discover), impulsades per funcions comercials comunes parcialment compensades per inversions dirigides a la xarxa de Discover.

Així mateix, s'estima que l'adquisició generi sinèrgies de xarxa de 1.200 milions de dòlars el 2027, impulsades per la incorporació a la xarxa de Discover del volum de compres amb targetes de dèbit de Capital One i el volum de compres amb targetes de crèdit seleccionades.

Igualment, s'estima que l'operació incrementi en més d'un 15% el BPA (benefici per acció) ajustat no-GAAP el 2027. A més, es preveu que proporcioni una rendibilitat sobre el capital invertit del 16% el 2027, amb una taxa interna de rendibilitat superior al 20%.

Sobre una base pro forma, l'empresa combinada tindria una ràtio CET1 d'aproximadament el 14% al tancament, i el 84% dels dipòsits de l'empresa estarien assegurats a finals del 2023.

Està previst que la transacció es tanqui a finals del 2024 o principis del 2025, subjecta a la satisfacció de condicions de tancament habituals, incloent-hi aprovacions regulatòries i aprovació per part dels accionistes de cada empresa.

contador