- Els títols de l'agència en línia cauen més d'un 1,8%, fins als 3,8 euros, durant la sessió d'aquest dimarts
- 0,18€
- 2,23%
eDreams Odigeo dona un gir a la seva estructura operativa. L'agència de viatges en línia ha decidit centrar-se en el desenvolupament tecnològic i posar en mans d'un soci extern les activitats d'atenció al client. L'objectiu, ha assenyalat en un comunicat enviat a la CNMV, és reforçar el seu potencial tecnològic per oferir productes i serveis únics als seus clients alhora que garanteix una "experiència líder a la indústria".
Aquesta decisió, continua la companyia, "respon a la demanda dels viatgers de comptar amb una comunicació 24/7 optimitzada" i servirà perquè eDreams centri els seus esforços "a innovar i desenvolupar encara més el seu potencial tecnològic". Amb aquesta nova estructura operativa les activitats d'atenció al client tradicionals seran exercides "per empreses col·laboradores especialitzades en oferir aquest tipus de solucions amb els més alts estàndards de servei".
A Barcelona, indica, s'ha tancat un acord amb una companyia "internacional líder especialitzada en oferir les millors solucions perquè gestioni les seves activitats de servei al client". eDreams assegura que mantindrà tots els llocs de treball, "de manera que el talent que actualment atén els clients des d'aquest centre continuarà fent-ho d'ara en endavant".
L'agència en línia planteja prendre la mateixa mesura als centres de Berlín i Milà. Per a això ha realitzat ja una proposta, subjecta a consulta, per reestructurar les funcions d'atenció al client. Vol fer el procés "en estreta col·laboració" amb els seus empleats, sosté.
Els títols de l'agència en línia cauen més d'un 1,8%, fins als 3,8 euros, durant la sessió d'aquest dimarts.
TRANSFORMACIÓ DEL MODEL D'INGRESSOS
La companyia va informar recentment que ha completat la transformació del seu model d'ingressos i que espera tancar aquest exercici fiscal amb una facturació d'entre un 3 i un 4%, fins a una forquilla d'entre 524 i 530 milions. El nou model es basa en la diversificació de productes i ingressos amb l'objectiu que el client, a més d'un vol, pugui accedir a altres serveis com assegurances de viatge, hotels o cotxes de lloguer. La venda de bitllets representava un 80% dels ingressos i eDreams ha aconseguit que la venda de productes i serveis auxiliars en representin ja un 43%, com explicava Dana Dunne a aquest mitjà.
La inversió per completar aquesta transformació ha donat una mossegada al marge sobre ingressos, les reserves i el benefici brut d'explotació (EBITDA) durant el primer semestre d'aquest exercici. Però les perspectives per a la resta de l'any són bones: "La tendència s'ha revertit durant la segona meitat de l'any i la companyia confia en l'execució i l'evolució reeixida de la seva estratègia", afegeix eDreams. La companyia, que presentarà els seus resultats anuals el proper 25 de juny, espera situar l'EBITDA de l'exercici 2019 en un rang d'entre 118 i 120 milions.