ep edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO - Archivo
6,62€
  • -0,07€
  • -1,05%

L'agència de viatges en línia eDreams Odigeo va registrar pèrdues netes de 16,9 milions d'euros durant els sis primers mesos del seu exercici fiscal, finalitzat el 30 de setembre, enfront dels guanys de 6,5 milions d'un any abans.

La companyia atribueix aquest resultat a les inversions que s'estan realitzant per canviar el seu model d'ingressos per tal de construir un negoci "més sostenible".

Malgrat les pèrdues del semestre, el grup ha ressaltat que els resultats semestrals compleixen les previsions per al període i el situen en la bona direcció per assolir els seus objectius anuals.

La companyia va aconseguir un benefici net ajustat de 12,4 milions durant aquest període, xifra un 28% inferior a la d'un any abans.

La seva xifra d'ingressos es va incrementar un 5% durant el seu primer semestre fiscal, fins als 267.600.000 d'euros, mentre que les reserves van baixar un 2%.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) d’eDreams es va situar als 51,5 milions d'euros, un 20% més, mentre que el resultat net d'explotació (EBIT) va avançar un 21%, fins als 39,7 milions d'euros. No obstant això, l'EBITDA ajustat de l'agència de viatges en línia va disminuir un 10%, fins als 52,6 milions d'euros.

"La nostra estratègia d'inversió en el model de diversificació dels ingressos i de millora de la transparència dels preus per als nostres clients segueix donant fruits. Els resultats obtinguts durant els sis primers mesos estan en línia amb les expectatives per assolir les previsions de l'any complet, amb un alentiment del rendiment financer a causa dels canvis realitzats en el model d'ingressos", ha declarat el conseller delegat del grup, Dana Dunne.

Noticias relacionadas

contador