ep archivo   duro felguera 20240222212103
DURO FELGUERA - Archivo

Duro Felguera ha estat inclòs en un contracte subscrit per les companyies mexicanes Mota-Engil Méximo (MEM) i Pemex Transformació Industrial (PTRI), filial de Petrolis de Mèxic (Pemex), per al disseny, construcció, finançament i operació per 20 anys de una planta de fertilitzants al Complex Petroquímic d'Escolín, localitzat a l'estat de Veracruz.

  • 0,53€
  • -1,48%

Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'objectiu de la planta és la producció d'amoníac, urea i Adblue en una quantitat superior a 700.000 tones per any. "Aquesta planta de fertilitzants permetrà a Mèxic disminuir la necessitat d'importació de fertilitzants alhora que enfortirà l'autonomia del sector agrícola del país i redundarà en millores mediambientals derivades de la reducció d'emissions de gasos a l'atmosfera i, particularment, per la producció d'Adblue", ha detallat Duro Felguera.

El desenvolupament d'aquest projecte s'executarà en tres fases, sent-ne la primera el desenvolupament dels estudis de viabilitat i enginyeria, amb una durada màxima de 6 mesos. La segona fase, de construcció, té una durada prevista de 42 mesos i una inversió de 1.200 milions de dòlars, a la qual seguirà la tercera operació tècnica de la planta per 20 anys.

En execució del Pla Mèxic, MEM va incloure Duro Felguera a l'oferta presentada davant PTRI per "l'àmplia experiència i 'know-how' especialitzat en els sectors de la construcció industrial i energètica" de la companyia espanyola. Conseqüència dels anteriors, sota la coordinació global de MEM, Duro Felguera serà el responsable de l'execució de les fases primera i segona, integrant-se com a líder de l'EPC per a l'execució de l'enginyeria i construcció de la planta de fertilitzants, en conjunt amb el tecnòleg per a plantes de fertilitzants Casale.

Està previst que després d'aquest primer projecte se'n duguin a terme altres conjuntament entre MEM i Duro Felguera ja en el context del nou cicle de transició energètica i projectes industrials relacionats amb el 'nearshoring' que s'està produint a Mèxic, en el desenvolupament del qual MEM vol ser un actor rellevant en benefici de la millora de la competitivitat de Mèxic.

En aquest moment, Duro Felguera ja està executant els treballs de la primera fase, per un import de 15 milions de dòlars, que s'han de concloure en un termini d'entre 4 i 6 mesos, per posteriorment executar la fase segona de construcció.

Noticias relacionadas

contador