Duro Felguera ha pujat un 3,7% aquest dilluns al Mercat Continu. L'enginyeria asturiana reacciona així al mercat a la reunió d'urgència convocada aquest dimarts, per debatre el cessament del seu actual director financer, José Carlos Cuevas.
- 0,50€
- -10,00%
La reunió va ser convocada el passat divendres, segons informa aquest dilluns 'El Español'. La cimera responia a la sol·licitud del ja expresident i conseller, Àngel del Valle, que va advertir dijous passat que Cuevas va filtrar informació a la fiscalia en relació als presumptes suborns del grup a Veneçuela.
L'enginyeria asturiana ha convocat un consell d'urgència aquest dimarts per la marxa de José Carlos Cuevas
Del Valle demanava en la seva sol·licitud el cessament de Cuevas, per enviar presumptament una memòria USB amb correus electrònics pertanyents a 19 integrants de la companyia vinculats amb els pagaments de Duro Felguera a membres del govern veneçolà.
Unes suposades filtracions que arriben a escassos dies que la Junta d'Accionistes de Duro Felguera decideixi el futur de l'enginyeria. Durant ella, els accionistes del grup hauran d'aprovar una ampliació de capital de 125 milions d'euros que Fidentiis s'encarregarà de posar al mercat.
UN PRIMER TRIMESTRE TENYIT DE VERMELL
Duro Felguera va anunciar el 15 de maig unes pèrdues de 16,9 milions d'euros durant els tres primers mesos de 2018. Les vendes durant el període van ascendir als 97.800.000 d'euros, un 15,2% menys.
L'EBITDA resultant va ser de 12,6 milions d'euros negatius, mentre que el resultat net es va situar als 6,9 milions d'euros negatius. La contractació durant el primer trimestre de l'any ha estat de 29,7 milions d'euros, xifra que suposa un 72% menys respecte al mateix període de l'any anterior.
La reducció s'explica per l'impacte de la precària situació financera del grup i la no disponibilitat de línies d'avals. Dues variables que dificulten la contractació de nous projectes. Al tancament del primer trimestre, la cartera de contractes de la companyia va ascendir als 1.070 milions d'euros. Un 75% d'aquesta cartera es concentra a Europa, Àfrica i Orient Mitjà.