- El grup es troba immers en un procés de refinançament amb les seves entitats financeres de referència
El consell d'administració de Duro Felguera ha nomenat a proposta de la comissió de Nomenaments i Retribucions Ricardo de Guindos Latorre i Ignacio Sora Vidal com a consellers independents en un comunicat enviat per la mateixa companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
- 0,24€
- 10,93%
Aquests nomenaments es produeixen després que dilluns passat els principals accionistes de la companyia Inversiones Río Magdalena, Inversiones Somió i Inversions El Piles presentessin la seva dimissió com a consellers de Duro Felguera. En concret, Inversiones Río Magdalena, que ostenta un 10,027% de la companyia, va presentar la seva dimissió per evitar qualsevol hipotètic conflicte que pogués sorgir en el futur per la seva doble condició d'accionista i conseller.
Després que dilluns la companyia anunciés la dimissió de tres membres del seu consell
Tant Inversiones Somió com Inversiones El Piles, amb una participació del 24,3% cadascun, van anunciar al seu escrit de dimissió que procediran a remetre a tots els consellers una carta explicativa de les raons de la seva renúncia d'acord amb el que estableix l’article 24 del Reglament Intern del consell d'administració.
La companyia, que va tancar dijous als 0,25 cèntims per acció després de pujar més d'un 4%, es troba immersa en la negociació d'un procés de refinançament amb les seves entitats financeres de referència que suposarà una conversió de deute en instruments assimilables a capital, així com l'entrada de diners nous a la companyia.
La negociació gira al voltant de mantenir un deute sostenible de 85 milions d'euros, amb una entrada de liquiditat de 25 milions d'euros i línies d'avals per a nous projectes per un total de fins a 100 milions d'euros.
Segons va avançar la companyia, les converses "avancen a un ritme satisfactori i en els termes indicats", si bé, el possible acord està subjecte a la realització d'una ampliació de capital per part de la societat d'entre 100 i 125 milions d'euros, les perspectives actuals sobre el desenllaç de la qual són "positives".