ep duro felguera - sede central en gijon
CEDIDA - Archivo

Duro Felguera ha informat aquest dimecres que ha presentat davant de l'Autoritat Laboral, la confirmació de la decisió empresarial de procedir a la implementació de l'expedient d'acomiadament col·lectiu que afecta un màxim de 180 llocs de treball.

  • 0,51€
  • -2,68%

A través d'una informació rellevant remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), des de la companyia han assenyalat que l'ajust de plantilla es produeix sobre la base de l'existència de "causes objectives de caràcter econòmic, productiu i organitzatiu".

L'extinció dels contractes es farà de manera progressiva i s'estendrà durant un període màxim de 18 mesos.

L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) va ser acordat per majoria a la mesa de negociació, després d'assolir un acord amb els representants legals dels treballadors, i afectarà un màxim de 180 llocs de treball d'un total de 1.293 que conformaven la plantilla total del Grup Duro Felguera el 31 d'agost del 2022.

Així mateix, dins de la mesura, l'empresa té previst amortitzar 40 llocs de treball que actualment estan ubicats a l'estranger.

Aquests acomiadaments s'emmarquen en el procés de transformació emprès per Duro Felguera, el pla d'empresa del qual aborda, a més, la millora de les dinàmiques de treball, el desenvolupament de les línies de negoci potenciant la proposta de valor diferencial, la incorporació de negocis intensius en tecnologia i l'aposta per la innovació i la sostenibilitat, entre d'altres accions.

"Tot això amb l'objectiu de compliment del pla de viabilitat i de dotar d'un futur robust i sostenible la companyia", indicava l'entitat a principis de novembre.

contador