• Microsoft apuntava Espanya com a origen del virus cuc
ep europol califica de sin precedentes ataque de wannacry
EUROPAPRESS

Segueixen apareixent noves dades i informacions relacionades amb el ciberatac mundial que va posar en escac empreses de tot el món. Disney és l'última d'una llarga llista de companyies que van patir l'atac dels hackers a través del ransoware WannaCry. Si és el cas, els pirates informàtics van aconseguir sostreure una pel·lícula de l'estudi i exigeixen un rescat per no divulgar el film, que mitjans com 'The Los Angeles Times' i 'NME' asseguren que es tracta de l'última entrega de la saga 'Pirates del Carib’. D'altra banda, Symantec i Kaspersky estan investigant l'ordre del virus cuc i el relacionen amb Corea del Nord, informació que contrasta amb la donada per Microsoft que apunta Espanya.

Publica 'The Hollywood Reporter' que el conseller delegat de Disney, Bob Iger, ha assegurat que uns pirates han robat una cinta de Disney, sense donar detalls sobre quina pel·lícula podria ser. Iger també ha explicat que amenacen de divulgar el contingut del film si no reben els diners que reclamen a la major, una gran suma en bitcoins. Els pirates informàtics començarien desvetllant cinc minuts de la pel·lícula i anirien publicant fragments de 20 minuts fins a rebre la suma acordada.

L'ORIGEN DE WANNACRY: ESPANYA O COREA DEL NORD

D'altra banda, Symantec i Kaspersky han informat que D'altra banda, Symantec i Kaspersky han informat que segueixen certes pistes que relacionen l'atac informàtic de divendres passat amb el grup de pirates informàtics Grup Lazarus, presumptament pertanyent al Corea del Nord.

Symantec i Kaspersky investiguen una pista que relaciona el WannaCry amb Corea del Nord

Les dues empreses de seguretat informàtica han assenyalat, segons recull Europa Press, que parteix del codi d'una versió anterior del ransomware WannaCry apareix també en programes utilitzats pel Grup Lazarus que diversos investigadors de seguretat informàtica vinculen directament al Govern de Pyongyang.

Aquesta informació contrasta amb la que va oferir Microsoft, l'empresa propietària de Windows, el sistema operatiu que més s'ha vist afectat pel ciberatac amb el 'cuc' WannaCry de divendres passat que va parlar del que havia passat i va confirmar que el virus es va originar a Espanya. A més, ha assenyalat l'Agència Nacional de Seguretat dels EUA (NSA per les seves sigles en anglès) com a culpable, ja que, segons diu, el programari maligne era en les mans i va ser robat pels pirates.

Aquest robatori, diu el gegant de la informàtica, va ser reportat públicament a principis d'aquest any, encara que l'empresa havia llançat un mes abans una actualització de seguretat per corregir aquesta vulnerabilitat i protegir els seus clients. Així ho explica el president i principal assessor legal de Microsoft, Brad Smith, al bloc oficial de la companyia tecnològica, en què explica que l'apilament de vulnerabilitats informàtiques per part dels governs s'ha convertit en un patró emergent que causa danys generalitzats quan la informació es filtra.

El virus va afectar ordinadors amb versions antigues de programari de Microsoft que no havia estat actualitzat recentment. La companyia va alliberar pegats el mes passat i divendres per arreglar la debilitat que va permetre al cuc WannaCry propagar-se per les xarxes. Diverses fonts han apuntat que el virus utilitzava una eina elaborada per l'Agència de Seguretat Nacional nord-americana (NSA) i filtrada el mes d'abril a la xarxa.

La Casa Blanca ha revelat aquest dilluns que els atacants han obtingut menys de 70.000 dòlars en rescats per aquesta onada que ha infectat uns 300.000 equips d'uns 150 països, cosa que concorda amb les dades proporcionades per l'agència policial de la UE, Europol.

Noticias relacionadas

contador