ep walt disney studios
WALT DISNEY STUDIOS

Walt Disney, la companyia mundial d'entreteniment més gran, ha superat amb escreix les expectatives del consens, en publicar ingressos rècord de 21.820 milions de dòlars al seu primer trimestre fiscal, enfront dels 20.910 milions esperats i els més dels 16.250 milions de dòlars reportats l'any passat.

  • 94,36$
  • 0,78%

La companyia ha obtingut un benefici d'1,06 dòlars per acció, enfront dels 0,63 dòlars esperats i dels 0,32 dòlars del mateix període de l'any passat.

Gran part d'aquests resultats tenen a veure amb el 'boom' de subscriptors que ha experimentat Walt Disney a la seva aplicació de Disney+ i en un repunt de visitants dels parcs temàtics després de patir les conseqüències de la pandèmia de Covid-19, que va obligar a la companyia a centrar-se en els seus serveis de reproducció en continu. Amb la nova variant òmicron amb signes d'alentir-se, des de la companyia s'han mostrat confiats que recuperi l'assistència als parcs d'atraccions i sales de cinema.

Mentrestant, continua l'expansió de Disney+. La xifra de subscriptors ha pujat gairebé en 12 milions durant el primer trimestre. El servei també va veure créixer els ingressos mitjans per usuari als Estats Units i Canadà fins als 6,68 dòlars al mes, enfront dels 5,80 dòlars de fa un any.

Disney ha desglossat les operacions en dos segments: 'Distribució de mitjans i entreteniment', centrat en continguts; i ‘Parcs, experiències i productes’.

El primer trimestre, el negoci de mitjans de comunicació va obtenir uns ingressos totals de 14.590 milions de dòlars, mentre que els analistes esperaven una mitjana de 14.550 milions de dòlars. El segment de venda directa al consumidor, que també inclou productes internacionals, va obtenir uns ingressos de 4.700 milions de dòlars, mentre que els analistes preveien una mitjana de 4.800 milions.

Les xarxes de televisió de l'empresa van generar unes vendes de 7.710 milions de dòlars, mentre que l'estimació mitjana dels analistes era de 7.700 milions. Les vendes de continguts i les llicències van generar uns ingressos de 2.430 milions de dòlars, enfront de les expectatives de 2.270 milions.

La divisió de parcs, experiències i productes de consum de Disney va obtenir uns ingressos de 7.200 milions de dòlars durant el trimestre, el doble dels 3.600 milions que va generar al trimestre de l'any anterior. Els resultats operatius del segment van augmentar en 2.500 milions de dòlars, enfront de les pèrdues de 100 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior. L'estimació mitjana dels analistes era de 6.360 milions de dòlars.

Després de publicar-se els resultats, les accions avancen un 7% en la preobertura de Wall Street, després de tancar la sessió regular amb una pujada del 3,4%, fins als 147,31 dòlars.

“Aquest és el darrer any del primer segle de Walt Disney, i un rendiment com aquest, unit a la nostra inigualable col·lecció d'actius i plataformes, a les nostres capacitats creatives i al nostre lloc únic a la cultura, em donen una gran confiança en què seguirem definint l'entreteniment durant els propers 100 anys”, ha assenyalat el conseller delegat de Disney, Bob Chapek, en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador