imperial brands blu ngps vaping ecigarettes
Imperial Brands
21,51£
  • 0,06£
  • 0,28%

La companyia tabaquera Imperial Brands ha informat aquest dijous que la seva consellera delegada, Alison Cooper, renunciarà al seu càrrec un cop li en trobi un substitut.

La companyia ha precisat que, mentre continua la recerca d'un successor, Cooper se centrarà a impulsar el rendiment del negoci, incloent-hi el programa de desinversió d'actius, del qual la companyia espera obtenir ingressos de fins a 2.000 milions de lliures (2.460 milions de dòlars ) per a maig de 2020.

A finals del mes passat, Imperial Brands va registrar la seva major caiguda en una dècada en una sola jornada (més del 10%) després d'anunciar que no havia obtingut beneficis durant l'últim any. La companyia va atribuir la situació a les restriccions que els Estats Units vol imposar en el negoci del vapeig després de detectar-se diversos casos de malaltia pulmonar, i al declivi en el consum de tabac.

L'analista Michael Hewson reconeix que "el timing de l'operació és curiós tenint en compte que la companyia i el sector ja tenia suficients vents en contra".

Hewson recorda que només la passada setmana les accions d'Imperial Brands van caure a mínims de fa nou anys després d'anunciar una advertència de beneficis. Per a aquest analista, "la indústria del tabac afronta ara una crisi existencial a la qual se sumen problemes com l'amenaça que els EUA pugui prohibir els cigarrets electrònics al mercat".

contador