ep archivo   la vicepresidenta segunda y ministra de trabajo en funciones yolanda diaz
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La compra per part de Saudi Telecom Company (stc Group), principal operador saudita, d'una participació del 9,9% a Telefónica, convertint-se així en l'accionista més gran de la companyia, no ha trigat a provocar reaccions. Una, la de la vicepresidenta segona i ministra de Treball en funcions, Yolanda Díaz, que ha dit que cal que Espanya garanteixi l'autonomia de la companyia.

  • 4,35€
  • 0,86%

"Preservar la nostra autonomia estratègica és essencial. Espanya ha d'assegurar la presa de decisions en empreses com Telefónica, guardianes de dades sensibles", ha dit en un comentari a la xarxa social X (abans Twitter), en referència al desembarcament d'Aràbia Saudita a la 'teleco' espanyola.

Stc Group ha deixat clar que no té intenció d'anar més enllà, i és que no pretén prendre el control de la companyia ni tampoc una participació majoritària a Telefónica. Tot i això, Díaz ha estat clara: "És necessària una millor regulació i una protecció per evitar OPAs. Hem de protegir el nostre futur digital", ha sentenciat.

Telefónica, per part seva, ha dit que "pren nota de l'aproximació amistosa" de Saudi Telecom al grup i "del seu suport a l'equip directiu, a l'estratègia de Telefónica i a la seva capacitat per crear valor".

Noticias relacionadas

contador