ep supermercado dia 20180710181701
Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,56%

DIA segueix caient amb força aquest divendres (-7%) després de desplomar-se un 9% durant la passada jornada. La companyia torna a 'jugar amb foc' i frega ja els seus mínims històrics, situats als 0,62 euros (cotitza als 0,65 euros en aquests moments).

Al llarg d'aquesta setmana, hi ha hagut diferents notícies que han contribuït a seguir enfonsant una empresa que està absolutament 'a la corda fluixa'. D'una banda, s'especula amb una possible ampliació de capital, notícia causant, en part, de les fortes retallades de la passada sessió. D'altra banda, aquest divendres 'Cinco Días' publica que els bancs han restringit les línies de finançament a la companyia per pagar a proveïdors.

"L'anunci d'una ampliació de capital seria més beneficiós per als bonistes (recuperació en preu del bo amb venciment el juliol del 19 del +2% durant la sessió d'ahir) que per als accionistes per l'efecte dilutiu en la seva participació", explica Ana Gómez, analista de Renta 4.

Els problemes de liquiditat estan estrangulant DIA. Moody's i S&P van retallar recentment les seves qualificacions sobre l'empresa encara més dins de la categoria de bo escombraries, i ho van justificar per aquests problemes de liquiditat. Moody's va rebaixar la seva nota en tres esglaons, fins a 'B2’ des de 'Ba2', mentre que S&P va fer el mateix i va retallar-la fins a 'B' des de 'BB-'. Les dues agències advertien, a més, que el mal comportament de DIA continuarà durant el proper any i avisaven que el model de negoci de l'empresa haurà de patir una "forta transformació" per tal de recuperar la competitivitat i els marges.

Gómez explica que és també important conèixer el resultat del test de deteriorament que s'està duent a terme per saber si cal fer provisions. Amb motiu de la presentació dels darrers resultats, DIA va eludir la publicació del seu resultat net i va anunciar que estava duent a terme un test de deteriorament i que donaria a conèixer aquesta magnitud un cop realitzat aquest test.

Tot això, mentre continuen els moviments en l'accionariat. Segons dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el fons sobirà noruec ha reduït la seva participació des del 3,012% fins al 2,638%, tal com informava aquest dijous Bolsamanía.

"La cotització segueix movent-se a cop de notícia i continuem reiterant la cautela, ja que creiem que la volatilitat continuarà durant les pròximes setmanes", apunta Gómez. Renta 4 té un preu objectiu per DIA d’1,19 euros i un consell d'infraponderar.

Noticias relacionadas

contador