ep empleado con mascarilla por coronavirus de los supermercados dia
DIA - Archivo

DIA continua immersa en la seva transformació, en plena crisi del coronavirus, i ja va posant data i marcant previsions sobre com evolucionarà el seu negoci durant els propers anys. El grup de supermercats controlat per Míjail Fridman ja dóna per conclosa la primera fase del seu nou full de ruta i assegura que, després dels retalls de la xarxa en els últims anys, tornarà a obrir establiments a partir de 2022.

Dia

  • 0,01€
  • -1,56%

Així doncs, encara li queda prop d'any i mig per a transformar la seva xarxa actual i, segons ha indicat avui a la seva presentació de resultats, apuntalar un nou model de relació amb els seus franquiciats i aprofundir en el redisseny de les seves botigues.

DISPARA LES VENDES ONLINE

Per exemple, aquest 2020, continuarà amb el replantejament de la seva oferta. “Substituirem productes i en desenvoluparem de nous”, ha assegurat Ricardo Álvarez, conseller delegat de DIA Espanya. Un canvi que també passa per canviar el plantejament logístic i accelerar el negoci online. Pel que fa a aquest últim, Álvarez ha apuntat que les seves vendes a través del suport digital s'han disparat des dels 6 milions al febrer fins a 19 milions d'euros el mes d'abril.

Sobre les seves previsions financeres, la companyia avança que entre 2021 i 2023 espera que els seus ingressos comparables ‘like for like’ (les obtingudes a les botigues obertes des de fa més d'un any) creixeran a un ritme d'entre el 5% i el 7%.

Així, al 2021, les seves vendes netes se situaran entre els 7.000 i els 7.500 milions d'euros, i al 2022, entre 7.700 i 8.300 milions; i al 2023, quan ja estiguin operatives noves botigues, depassi uns ingressos nets d'entre 8.700 i 9.300 milions d'euros.

En aquests anys també accelerarà el creixement del seu resultat d'explotació (Ebitda). Si al 2021 preveu que el seu marge ajustat d'Ebitda creixi entre un 2,5% i un 3%; al 2023 estima que aquest ràtio creixi fins al 5% o el 6%. El mateix ritme al qual creixerà la seva inversió (Capex).

El que també ha crescut aquestes últimes setmanes és la seva despesa vinculada a l'epidèmia del coronavirus. En concret, el grup de supermercats ha quantificat en 22 milions d'euros els costos relacionats amb l'epidèmia. L'empresa apunta a la seva presentació del primer trimestre que les seves despeses d'explotació van augmentar un 6% per la crisi sanitària, incloent-hi el material de protecció per a la plantilla; mentre que les despeses de personal es van reduir un 1%.

Noticias relacionadas

contador