dia supermercado portada

Les accions de DIA continuen registrant pèrdues i durant la sessió d'aquest dimarts han retrocedit un 6,55%, de manera que la cadena de supermercats cotitza en mínims històrics i perd el nivell dels 2 euros i se situa als 1,95 euros per títol. Des de principis d'any acumula un descens de més del 50% a l'IBEX 35.

Dia

  • 0,01€
  • -1,56%

"Són moltes les setmanes / mesos durant els quals hem comentat que la companyia presenta una impecable tendència baixista de fons. Des de fa un anys el preu presenta impecables màxims i mínims decreixents i així no es puja. El títol es deixa a l'any una mica més del 50% i ja no presenta cap suport fins als mínims històrics (ajustada la sèrie de preus als dividends repartits), als 1,832 euros. i per sota, com es poden imaginar, es col·locaria en 'caiguda lliure' absoluta", explica l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez.

La passada setmana, DIA va presentar els seus resultats del primer semestre de l'any. Un període durant el qual la companyia va registrar els seus pitjors xifres des que és cotitzada, amb una caiguda del 88,8% del seu benefici, fins als 6 milions d'euros. El seu conseller delegat, Ricardo Currás, ha assegurat que els sis primers mesos de l'any "han estat el període més dur per al grup des que va sortir a borsa".

Durant el primer semestre, el benefici de DIA es va desplomar un 88,8%, els seus pitjors xifres des que és cotitzada

A més, aquest dimarts s'ha conegut que la quota de mercat del Grup DIA se situa en un 7,6%, lleugerament millor que els mesos anteriors, però un punt menys que fa un any i per darrere d'altres competidors com Mercadona o Lidl, a causa de la caiguda del seu format més clàssic, que destacava per tenir presència a cada barri o poble, i que segueix patint l'augment generalitzat d'obertures al parc espanyol.

Noticias relacionadas

contador