- Alguns 'curts' han augmentat encara més la seva posició baixista
- El valor rebota un 15% des dels mínims de 2016 marcats el desembre
Els baixistes no cessen en la seva aposta contra DIA. Tot el contrari. Alguns dels 'curts' més agressius contra el valor han elevat la pressió, que va aconseguir màxims històrics dilluns passat. No obstant això, la companyia rebota un 15% des dels màxims de 2016 que va marcar al desembre. Aquest dilluns cotitza amb alces de més del 2%.
- 0,01€
- -0,80%
És a dir, en l'elevada aposta dels baixistes, ara com ara, hi ha llums i ombra. DIA va ser un dels valors que es va recuperar més ràpid del Brexit en l'IBEX-35, però des que va publicar els resultats del tercer trimestre va començar una tendència a la baixa amb una reculada del 23% en menys de dos mesos, fins a marcar mínims anuals al tancament el 6 de desembre amb 4,22 euros.
Des d'aquest dia, el valor rebota un 15%. Període en el qual els baixistes no han recollit beneficis, sinó que han seguit elevant la seva aposta contra les accions de la cadena de supermercats. L'agregat de posicions curtes que actualitza cada dues setmanes la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) es va situar en màxims històrics dilluns passat, en incrementar-se fins al 15,68% del capital.
En l'última setmana, dues dels 'curts' més agressius han mogut fitxa. I ho han fet per augmentar la pressió. Un és el hedge fund AQR Capital Management, un habitual en aquests registres, que puja el percentatge d'accions jugades contra DIA fins a l'1,61% des de l'1,51% que mantenia inamovible des de novembre. Per la seva banda, GLG Parnets augmenta la seva posició curta des del 0,59% fins al 0,62% del capital.
A més, altres set inversors institucionals tenen més del 0,5% del capital de DIA apostat contra el títol, segons les estadístiques publicades per la CNMV: UBS Asset Management (1,76% del capital), AKO Capital (1,6%), BlackRock (1%), Darsana Capital Partners (0,8%), Delores Holdings (0,57%), Oxford Asset Management (0,52%) i Capital Fund Management (0,5%).