Deutsche Bank ha rebaixat tant la recomanació com el preu objectiu de diverses companyies de begudes alcohòliques perquè considera que el sector s'enfronta a "un creixement més baix durant més temps".
- 106,90€
- 0,23%
- 55,70€
- 0,54%
"Reduïm les nostres estimacions per reflectir un creixement més baix durant més temps als EUA i, quan sigui rellevant, un creixement més feble a la Xina. Les nostres estimacions actualitzades estan materialment per sota del consens", assenyalen al seu darrer informe.
Així, l'entitat ha retallat el preu objectiu de Campari Group de 10,4 euros a 9,7 euros, amb una recomanació de comprar. Per Pernod Ricard el consell passa d'un mantenir a vendre i la valoració de 120 euros a 106 euros. A més, Remy Cointreau compta ara amb una recomanació de mantenir, des de comprar, i un preu objectiu de 70 euros, des dels 112 euros previs.
Com expliquen des de Deutsche Bank, “El 2023 i el 2024 han estat anys difícils per a les begudes espirituoses”.
"El consum total de begudes alcohòliques i espirituoses es va reduir als EUA entre els joves de 16 a 24 anys durant el 2022 i el 2023, cosa que el deixa per sota dels nivells del 2019. Altres mercats han experimentat un creixement per als consumidors més joves, cosa que suggereix que és una tendència nord-americana, per ara", assenyalen els analistes.
Afegeixen que els còctels preparats segueixen sent el segment de més creixement en les begudes espirituoses dels EUA "i això està impulsant la pèrdua de participació dels destil·ladors que cotitzen a la borsa a Europa".
"Si bé sospitem que el creixement del segment es desaccelerarà, ho veiem com un obstacle per a la nostra cobertura a curt termini", asseguren.
A més, segons la seva anàlisi de dades a més llarg termini, el consum de begudes alcohòliques és només un 13% inferior al pic assolit el 1981, abans que molts estats augmentessin l'edat mínima per comprar alcohol. "Per tant, esperem que el creixement del volum sigui lent fins al voltant de l'1% després de la normalització, cosa que suggereix que és més probable que hi hagi un creixement del valor d'entre el 2% i el 4% que entre el 4% i 6% arribat abans de la Covid-19".
D'altra banda, pel que fa a les begudes europees, consideren que el clima és un factor clau en el consum de begudes a curt termini i, com a resultat, el rendiment financer i el preu de les accions.
"Clarament, els impactes del clima són a molt curt termini i no afecten els preus de les accions a llarg termini. Tot i això, comprendre el clima ens ajudarà a predir millor i, el que és més important, a interpretar el rendiment a curt termini per a la nostra cobertura", diuen.