ep archivo   aeropuerto de aena
AENA - Archivo

Els analistes de Deutsche Bank han retallat el preu objectiu dels títols d'Aena fins als 160 euros, des dels 174 euros anteriors, perquè en aquest moment els aeroports de la Unió Europea "naveguen per la incertesa". La guerra d'Ucraïna, després de l'impacte que va tenir la pandèmia de Covid-19, pot provocar noves dificultats, encara que aquests experts segueixen confiant en la gestora aeroportuària espanyola en mantenir el consell de comprar.

  • 198,00€
  • 0,00%

"Preneu una exposició selectiva en els aeroports". Aquesta és la recomanació que llancen els analistes del banc alemany, que recorden que el sector aeroportuari "encara no s'ha recuperat del tot de l'impacte de la Covid-19 a la indústria", i destaquen que ara l'economia mundial "s'enfronta a riscos de incertesa macroeconòmica i política derivats de factors com la invasió de Rússia a Ucraïna, l'augment del cost de la vida i els preus del combustible”.

Els estrategs del banc assenyalen que, en aquest context, veuen raons per "continuar sent positius en noms d'aeroports selectius que estan més ben orientats a àrees més defensives del transport aeri". És el cas d'Aena, al qual ha baixat el preu objectiu un 8%, però manté el consell de comprar.

També esmenten al seu informe Fraport AG, l'empresa alemanya que opera l'aeroport de Frankfurt, encara que en aquest cas baixen el consell des de comprar fins a mantenir i el preu objectiu de 80 a 49 euros. Groupe ADP, l'autoritat aeroportuària francesa que gestiona els aeròdroms d'Île-de-France (París-Orly i París-Charles de Gaulle), segueix sent un valor a mantenir per a Deutsche Bank, encara que també li baixa el preu objectiu des dels 114 als 107 euros.

Sobre Flughafen Zurich AG, l'operador de l'aeroport de Suïssa, els estrategs del banc alemany mantenen el consell de mantenir, encara que el preu objectiu baixa a 157 corones, des de les 185 anteriors. I sobre la francesa Vinci SA mantenen la seva recomanació de comprar, encara que retallen el preu de 118 a 112 euros.

contador