- Goldman Sachs valora les seves accions en 14,2 euros i JP Morgan en 14 euros
- Credit Suisse valora els títols en 13 euros i Kepler en 13,92 euros
Deutsche Bank frena el seu rebot. Després de pujar més del 3% a la borsa d'Alemanya i fregar els 12 euros per acció, les seves accions pugen menys de l'1%. El banc alemany va aconseguir divendres passat tancar en borsa amb guanys del 6% després d'arribar a caure un 9%. Les seves accions van marcar un mínim històric en 9,90 euros, però van tancar en 11,57 euros. Aquesta gran recuperació es va produir després que l'agència AFP publiqués que la multa que afronta l'entitat als Estats Units probablement es redueixi des dels 14.000 milions de dòlars proposats inicialment pel Departament de Justícia fins a uns 5.400 milions de dòlars.
- 15,52€
- -2,90%
Goldman Sachs destaca que "la posició de liquiditat" del banc és estable i està reforçada "per la política de finançament del BCE". No obstant això, comenta que la reacció dels inversors a qualsevol notícia negativa que afecta l'entitat "demostra la magnitud dels temors del mercat. A mesura que aquests temors s'intensifiquen, arribar a un acord als EUA és important ". Aquests experts mantenen una valoració a 12 mesos per a les seves accions de 14,2 euros.
Bankinter no descarta una ampliació de capital que podria arribar als 5.600 milions d'euros (si la sanció va ser de 4.800 milions d'euros)
Des de Bankinter, afirmen que una multa de 5.400 milions de dòlars (uns 4.800 milions d'euros) suposa una rebaixa del 60% sobre la proposta inicial del Departament de Justícia. Una sanció per aquest import, "reduiria la ràtio de capital CET - I" fully loaded "en 1,2pp fins al 9,60%", expliquen.
En aquest escenari, "seguiria complint els requisits de capital reguladors actualment", de manera que les seves accions haurien d'estabilitzar-se i fins i tot "recuperar part del terreny perdut". No obstant això, destaquen que després del pagament de la multa, "la ràtio de capital CET - I" fully loaded "se situaria notablement per sota dels seus comparables europeus (al voltant de l'11,0%)".
Per això, la seva previsió és que l'entitat hagi d'implementar "un programa de venda d'actius per reduir el consum de capital i mitigar l'impacte de la sanció". De manera que no descarten "una ampliació de capital que podria arribar als 5.600 milions d'euros (si la sanció fos de 4.800 milions d'euros) per equiparar la ràtio de capital CET - I amb els seus comparables".
PROBLEMA PER A GENERAR CAPITAL
Credit Suisse assenyala que fins i tot si els costos judicials als Estats Units se situen en nivells de 5.400 milions de dòlars, Deutsche afronta altres demandes (Rússia, manipulació de divises) que poden "crear nous riscos i afectar la generació de capital fins a 2018".
A més, els experts del banc suís, que aconsellen infraponderar el valor, amb preu objectiu 13 euros, afirmen que "el problema fonamental de baixa rendibilitat i dèficit de capital persisteix", ja que la seva previsió és un ROTE (rendiment sobre el patrimoni tangible) del 5% el 2018 "en l'actual escenari d'ingressos". I afegeixen que "encara pensem que Deutsche serà incapaç d'aconseguir els seus objectius de capital de manera orgànica, sobretot si es retarda la venda de Postbank".
Des de JP Morgan Cazenove, reiteren el consell de neutral per al valor, amb preu objectiu 14 euros per títol
Des de JP Morgan Cazenove, reiteren el consell de neutral per al valor, amb preu objectiu 14 euros per títol. "Qualsevol decisió d'ampliar capital no serà provocada pel procés sancionador als EUA", sinó que pot tenir lloc si es produeix "una pèrdua d'ingressos". Aquests experts esmenten tres possibles escenaris.
En el primer, Deutsche arriba a un acord de 3000-4000 milions de dòlars als Estats Units, per la qual cosa no seria necessària una ampliació de capital. En el segon, el Departament de Justícia demana una quantitat molt més gran que 4.000 milions, que seria rebutjada per Deutsche, ja que l'obligaria a una ampliació. En el tercer cas, el banc es veuria obligat a ampliar capital per la pèrdua d'ingressos de clients. "Seria el pitjor escenari", afirmen, perquè l'efecte dilutiu per als actuals accionistes seria molt gran. JP Morgan també esmenta "la incapacitat per generar capital de manera orgànica" com el principal problema del banc.
Per la seva banda, els experts de Kepler/Cheuvreux són els que més positius s'han mostrat amb el valor en les últimes setmanes. Reiteren el consell de compra, amb un preu objectiu de 13,92 euros, i consideren el banc "una gran història de reestructuració". Així, afirmen que "per primera vegada, els objectius de costos semblen assolibles". A més, consideren que el càstig en borsa ha estat "exagerat" i qualifiquen com "injustificat" la por del mercat sobre el seu "perfil de crèdit", a causa de la "fortalesa del seu balanç i el seu perfil de liquiditat". Pel que fa a l'exposició de l'entitat als productes derivats, no ho consideren un motiu de preocupació.