ep torre iberdrola 20230420130203
IBERDROLA

Els analistes de Deutsche Bank ha elevat el preu objectiu d'Iberdrola fins als 12 euros per acció des dels 11,50 euros per títol anteriors, xifra que suposa una millora del 4,3%, i han reiterat la seva valoració de mantenir el valor gràcies al fet que l'energètica ha presentat uns resultats del primer trimestre "molt forts".

  • 13,61€
  • -1,16%

"Si bé ja esperàvem resultats sòlids, la utilitat neta va estar un 11% per sobre del consens i s'ha elevat la guia per a l'any fiscal que ha passat d'un creixement del benefici de dígit simple mitjà excloent-ne resultats extraordinaris a un creixement entre dígit simple mitjà i dígit simple alt", expliquen des de la companyia alemanya.

Iberdrola ha disparat un 40% el benefici de gener a març fins als 1.485 milions d'euros, cosa que per a Deutsche Bank és un reflex de la normalització de les condicions hidroelèctriques. Així mateix, la companyia ha registrat una recuperació en el seu negoci de subministrament al Regne Unit i un sòlid desenvolupament al Brasil.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) de l'energètica aquest primer trimestre de l'any també ha estat superior a l'esperat i ha assolit els 4.064 milions d'euros al primer trimestre, un 38% més que els 2.950,9 milions de l'any anterior, gràcies a la recuperació del dèficit de la tarifa regulada SVT al Regne Unit, el millor exercici als països de la Unió Europea per la normalització de la producció i les menors compres d'energia a preus més baixos que l'any passat, així com pel creixement en Renovables i Xarxes.

"El deute net també va ser lleugerament millor del que s'esperava i s'ha situat en 43.722 milions d'euros, un augment del 8% (de 3.347 milions) respecte al març del 2022 i per sobre de la nostra estimació de 44.700 milions d'euros", expliquen des de Deutsche Bank.

Els analistes de Barclays, per la seva banda, han reiterat el seu consell de sobreponderar el valor i han incrementat el seu benefici per acció (BPA) un 4% per al 2023” després d'una recuperació molt forta en els volums i marges minoristes al primer trimestre de l'any", afirmen.

"Esperàvem un augment de la perspectiva de guanys nets per al juliol. Veiem molt positiu que Iberdrola confiï prou per millorar-ho ja en la presentació de resultats del primer trimestre", conclouen des de la companyia.

Noticias relacionadas

contador