ep archivo   parque eolico de acciona energia en peru
ACCIONA ENERGÍA - Archivo

Deutsche Bank ha revisat les seves previsions sobre Acciona Energía i ha elevat lleugerament el preu objectiu (fins als 21 euros des de 20) després de conèixer els últims resultats. Aquest preu, no obstant, gairebé no atorga potencial a la companyia renovable, que actualment cotitza al voltant d'aquests nivells de 21 euros. El banc alemany ha reiterat el consell de mantenir.

  • 21,66€
  • 0,09%

Acciona Energía va publicar els seus resultats del segon trimestre i del primer semestre el 30 de juliol passat. L'empresa va guanyar un 84% menys durant el període i va anunciar la venda de 23 hidroelèctriques amb una plusvàlua d'uns 170 milions. Va actuar un 24,2% menys, fins als 1.333 milions, i l'EBITDA va ser un 39% menor, de 419 milions. La companyia va dir que espera una recuperació dels preus de l'electricitat a Espanya per a la resta del 2024 i el 2025.

Després de conèixer aquests comptes, Deutsche Bank ha augmentat la seva estimació de beneficis per al 2024 en aproximadament un 15%, "ja que tenim confiança en la capacitat d'Acciona Energia per generar importants plusvàlues aquest any, després de la conclusió de la transacció hidroelèctrica a finals del primer semestre".

Les noves estimacions del banc alemany estan aproximadament un 7% per sobre de les previsions del consens per a aquest any i un 20% per sobre per al 2025.

"Una de les nostres preocupacions principals sobre Acciona Energía era que l'empresa semblava tenir dificultats en el procés de rotació d'actius, ja que el procés del seu parc eòlic insígnia a Espanya s'havia estancat", explica Deutsche. "No obstant, Acciona va generar una plusvàlua d'aproximadament 170 milions d'euros en els seus actius hidroelèctrics espanyols al juliol, cosa que va ser significativament més gran del que havíem anticipat", comenta el banc.

Aquests experts afegeixen que l'empresa va llançar un missatge de confiança que podrà concretar un parell d'acords més per assolir la guia de guanys de 200-300 milions d'euros, ja que ha rebut mostres d'interès per aproximadament 6GW de la seva capacitat.

Deutsche conclou destacant que els preus de l'electricitat a Espanya són cada vegada més favorables, amb el contracte per al 2025 pujant ara aproximadament un 20% des del començament d'any i un 10% l'últim mes.

Noticias relacionadas

contador