l usine arcelormittal de dunkerque

Tot i que esperen que el segon trimestre "es mantingui sòlid", els analistes de Deutsche Bank creuen que els vents en contra per a ArcelorMittal encara han de venir: "La compressió del marge diferit, els obstacles del mercat i els desafiaments operatius afectaran les xifres més endavant el 2024".

  • 21,52€
  • 1,89%

A l'entitat valoren la companyia amb un preu objectiu de 28 euros i una recomanació de mantenir. "Trobem que el risc-recompensa general està equilibrat", diuen.

En general, consideren que ArcelorMittal ofereix un perfil de "creixement modest" i palanquejament per a una recuperació cíclica i la seva valoració "sembla poc ambiciosa".

Tot i això, assenyalen que molts dels seus projectes de creixement "requeriran temps per accelerar-se, en lloc de posar-se en marxa. Combinat amb tendències inflacionàries contínues i possiblement una major despesa requerida per a la descarbonització, això significa que probablement estiguem entrant en una fase durant la qual els riscos d'execució i pressupost probablement augmentaran mentre que la conversió d'efectiu s'esvaeix, amb menys capital disponible per a recompres".

A més, afegeixen que ArcelorMittal va comprar recentment una participació del 28% en Vallourec "i no descartem que aquest sigui només el pas inicial abans que es descobreixin sinergies i possiblement una participació més gran", conclouen.

Noticias relacionadas

contador