commerzbank deutsche juntos

Deutsche Bank es posa a la defensiva. El banc estudia la possibilitat d'entrar al capital de Commerzbank i evitar-ne així l'adquisició per part d'UniCredit, després que l'entitat italiana hagi mostrat obertament el seu interès a fusionar-se amb l'alemany.

Els experts de Bankinter destaquen que aquest interès de Deutsche Bank a Commerzbank, avançat per Bloomberg, obeeix a tres possibles opcions. En primer lloc, expliquen que pot actuar com a cavaller blanc, sobretot després de l'anunci del CEO del banc teutó, Manfred Knof, que la seva intenció és seguir en solitari.

Així mateix, estimen que és una "estratègia defensiva de Deutsche Bank per protegir els interessos del seu negoci minorista (Deutsche Post) evitant així que UniCredit guanyi quota de mercat. Pensem que aquesta opció no és la més encertada des d'un punt de vista d'assignació de capital per a Deutsche Bank", assenyalen.

I, com a tercer punt de vista, apunten a una fusió potencial Deutsche Bank-Commerzbank. Tot i que matisen que la probabilitat d'aquesta última opció "és reduïda pel perfil de les dues entitats (banca comercial amb focus en pimes de Commerzbank vs banca d'inversió & corporativa de Deutsche Bank). De fet, les dues entitats han desestimat una fusió diverses vegades pel risc d'execució i el cost capital que comportaria l'operació".

En qualsevol cas, creuen que és una bona notícia per a Commerzbank, principal beneficiat d'una potencial operació corporativa, però també per a Unicredit perquè l'adquisició del banc alemany té sentit estratègic per a la italiana en permetre millores d'eficiència (sinèrgies de costos) i rendibilitat a la seva franquícia alemanya (HypoVereinsbank).

De la mateixa manera, "la hipotètica adquisició d'una participació significativa per part de Deutsche Bank (12,1% de l'executiu alemany?), dificultaria que UniCredit arribi al 100% de Commerzbank, però les opcions per assolir-hi una posició dominant continuen obertes (UniCredit és ara el segon accionista de referència de Commerzbank amb el 9,9% del capital)”, afegeixen.

Per acabar, emfatitzen que UniCredit "sempre té l'opció d'abandonar el seu interès per adquirir Commerzbank. En aquest cas, la seva participació en Commerzbank tindria el caràcter d'inversió financera amb una rendibilitat interessant perquè, segons les nostres estimacions, UniCredit haurà adquirit el 9,9% de Commerzbank a un preu mitjà inferior a 13,1 euros per acció (vs 15,6 euro/acció. als preus actuals)”, conclouen a Bankinter.

Noticias relacionadas

contador