ep archivo   arcelormittal rebajara un 56 en el cuarto trimestre de 2019 segun analistas
ARCELORMITTAL - Archivo

Deutsche Bank ha donat aquest dimecres una de freda i una de calenta al sector acerer espanyol. Mentres que ha rebaixat el preu objectiu que atorga als títols d'ArcelorMittal fins als 28 euros, des dels 29 euros anteriors (xifra que representa un 3,4% menys), reiterant això sí, el seu consell de mantenir, s'ha fixat en el seu rival Acerinox, de qui diu que li agrada a causa de "la gran dislocació de la seva valoració".

  • 9,69€
  • 1,95%
  • 21,38€
  • 1,23%

"Ens hem tornat més cautelosos amb el sector a mitjans del primer trimestre, ja que el repunt de la demanda aparent de la UE sembla que està perdent força", comenten els experts del banc alemany en un informe. I és que, a més de la rebaixa que han emprès sobre ArcelorMittal, també han tocat el preu objectiu de la sueca SSAB (de 67 euros a 66, mantenir) i de l'alemanya Salzgitter (passa als 24 euros, des dels 25 euros anteriors, mantenir).

Segons explica l'estrateg Bastian Synagowitz, la seva cautela amb l'acer és també perquè els mercats nord-americans "han mostrat signes d'afebliment, cosa que, juntament amb les exportacions xineses a màxims de diversos anys, ha enviat senyals negatius per al sector".

"A mesura que la demanda del mercat occidental se suavitza estacionalment a l'estiu (particularment a través dels automòbils, que s'han mantingut bé fins ara), l'oferta interna continua sent àmplia i les exportacions xineses elevades mantenen els mercats internacionals sota pressió", per això els analistes de Deutsche Bank esperen "una compressió contínua dels diferencials abans d'un repunt més endavant al segon semestre".

Synagowitz remarca que "això crea una configuració difícil per a les accions durant l'estiu", de manera que al banc alemany han decidit reduir xifres "entre un 0% i un 11% per a l'EBITDA 2024-25 (deixant-los un 4% per sota del consens)".

Tot i això l'estrateg afirma que "tot i que la valoració continua sent baixa, la majoria dels títols financers són sòlids i el palanquejament per a una recuperació econòmica és significatiu", per la qual cosa a l'entitat mantenen la seva "visió selectiva" i afavoreixen "la qualitat i l'"actitud defensiva" de títols com els de l'austríaca Voestalpine sobre la beta en acer al carboni.

Per part seva, diu Deutsche Bank, en acer inoxidable tenen altres títols sota el radar. "Ens agrada Acerinox atesa la gran dislocació de la seva valoració (aproximadament un 80%-90% de l'EBITDA normalitzat hauria de generar una prima del 50%-100% enfront dels múltiples actuals de 4,5-5,5x)", remarca la entitat alemanya. "També ens agrada la luxemburguesa Aperam, que té un doble palanquejament per aconseguir un rebot", conclouen.

Noticias relacionadas

contador