- Alhora, el fons Marshall Wace augmenta la seva posició curta fins a l'1,91%
- L'agregat de posicions curtes arriba al 5,94% del capital
Deutsche Bank ha elevat la seva participació en OHL mentre es produeix un rebot de la constructora a borsa, que es va desplomar durant les dues primeres setmanes de l'any i cau un 42,5% en l'acumulat de l'any. A l'una amb les operacions del banc alemany, el fons Marshall Wace ha fet un altre pas de rosca a la pressió a la baixa, en incrementar la posició curta fins a l'1,91%.
- 0,34€
- 3,80%
El banc alemany ha elevat el seu pes en el capital des del 4,91% fins al 5,41%, segons figura en els registres oficials de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest moviment coincideix amb el rebot en el parquet de les accions de la constructora presidida per Juan Villar Mir, que puja un 38% des del passat 19 d'agost. Abans, havia caigut fins a aquesta data un 34% durant les 15 primeres sessions d'agost. Aquest divendres, les accions d'OHL cotitzen amb lleugeres caigudes.
Alhora que Deutsche Bank augmenta la seva aposta per OHL, també creix la pressió a la baixa. El fons de capital risc britànic Marshall Wace ha augmentat aquesta setmana la seva posició curta des de l'1,82% fins a l'1,91%. El vehicle fundat el 1997 precisament per un ex de Deutsche Bank com Ian Wace i per un habitual de la indústria dels fons d'inversió lliure com Paul Marshall, ha incrementat la pressió a la baixa sobre el valor fins a 11 ocasions durant el mes d'agost.
Alhora que Deutsche Bank augmenta la seva aposta per OHL, el fons de capital risc britànic Marshall Wace ha incrementat la seva posició curta fins a l'1,91%
L'últim moviment que havia fet al respecte el fons abans del mes passat va ser gairebé eliminar la seva posició curta sobre OHL. El novembre de l'any passat la va disminuir fins al 0,08% del capital. Durant el 2015 havia arribat a sobrepassar el 2%, de manera que és un vell conegut entre les posicions curtes en OHL.
Les estadístiques de la CNMV mostren que les apostes contra les accions d'OHL arriben al 5,94% en l'última actualització de la dada agregada (19 d'agost), a prop del nivell més alt de l'any del 6,15% que va arribar el 5 de agost. D'aquesta manera, segueixen en un interval alt, molt per sobre de l'1,58% amb què van acabar 2015. L'altre 'especulador', que té una posició curta superior al 0,5% en la constructora, és Oxford Asset Management, que l'11 d'agost la va augmentar fins a l'1,2%.
PRESSIÓ VENEDORA A PRINCIPIS D'AGOST
La pressió venedora sobre OHL es va disparar a principis d'agost després de la presentació de resultats dels sis primers mesos de l'any, amb un benefici net de 3 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un descens del 94% respecte al primer semestre del 2015, i va servir per fer aflorar els dubtes al voltant dels comptes de la companyia, que van registrar, a més, una caiguda del 10,5% en el benefici brut d'explotació (Ebitda) fins als 385,4 milions d'euros. Un retrocés que es produïa tot i el repunt del 8% en les vendes fins als 2.076 milions.
La interpretació de l'informe de xifres es va centrar en el deute net, que la constructora havia disminuït en 500 milions d'euros en un any fins a tancar juny a 3.510 milions. Però malgrat aprimar el nivell de palanquejament, l'empitjorament del benefici qüestiona la viabilitat del volum de deute. Moody's es va encarregar de tirar més llenya al foc en rebaixar la valoració de l'empresa des de B2 fins a B3.