ep el nuevo punto de repsol de recarga de vehiculos electricos en venturada madrid
REPSOL

Repsol segueix marcant màxims històrics (descomptant els dividends repartits al llarg de la seva història) i els analistes de Deutsche Bank han inclòs el valor a la llista de valors per comprar a curt termini, que denominen Catalyst Call.

  • 11,72€
  • -0,04%

"Hem afegit Repsol a la nostra llista de compra Catalyst Call, ja que els marges de refinació europeus del primer trimestre, que ja eren sòlids, s'han enfortit encara més des del començament del segon trimestre, i els preus del gas als EUA també han pujat a màxims de l'any”, argumenten des del banc alemany.

"Els beneficis de Repsol són els més exposats a aquests dos temes de la nostra cobertura, i esperem que el consens millori les seves previsions de beneficis a les properes setmanes", afegeixen.

"La fortalesa del marge de refinació es deu principalment al fet que Europa importa menys productes petrolífers russos (una situació que no esperem que es resolgui fins d'aquí a molts mesos, si és que alguna vegada ho fa), que en particular ha causat una escassetat de mitjans destil·lats a Europa, malgrat que les refineries europees funcionen a alts nivells d'utilització”, comenten.

El combustible per a avions i el dièsel han arribat als 50-60 dòlars per barril durant les últimes setmanes enfront d'una mitjana de 7,2 dòlars fins al 2021. Els marges bruts de refinació mitjans del nord-oest d'Europa han fet una mitjana de 24,9 dòlars fins a la data durant el segon trimestre, enfront d'una mitjana del primer trimestre de 10,1 i una mitjana de 2021 de 4,5.

I els preus del gas dels EUA s'han disparat a un màxim de 14 anys de 8,5 dòlars/mmbtu durant les últimes setmanes, a causa d'una combinació de problemes de producció climàtica i una demanda més gran d'exportacions de gas natural liquat (GNL) dels Estats Units des d'Europa.

Noticias relacionadas

contador