ep archivo   produccion de acero
NICOLAI SCHNEIDER - Archivo

Deutsche Bank ha retallat el preu, una altra vegada, de les acereries. Si fa uns dies era ArcelorMittal la damnificada, aquest dilluns ho són les competidores Acerinox i Aperam, a les quals els analistes del banc alemany han rebaixat el preu objectiu. Tot i això, encara confien en la seva bona feina durant el que resta de l'any, i segueixen sent compra.

  • 9,82€
  • 3,70%
  • 24,80€
  • 2,39%

Sobre Acerinox, els experts de Deutsche creuen que s'enfrontarà a nombrosos reptes, però que la seva "gran exposició als Estats Units limitarà el risc energètic de la Unió Europea". "La gran presència fora de la UE redueix l'exposició als vents en contra de l'energia, i les perspectives de retorn per als accionistes segueixen sent fortes", defensen, i per això mantenen la recomanació de comprar els títols de la companyia.

Això sí, esperen que Acerinox presenti una reculada en les xifres del tercer trimestre respecte als nivells rècord del segon trimestre. "Malgrat els bons resultats a NAS (Amèrica), la menor estacionalitat i el desproveïment a Europa, la caiguda dels preus i l'augment dels costos energètics probablement pesaran en les xifres", opinen des de Deutsche.

Els analistes del banc han incorporat aquestes hipòtesis "més conservadores" a les seves estimacions i han decidit retallar lleugerament les estimacions d'EBITDA per a l'exercici 23-24 en un 4%-6% (3%-9% per sota del consens) "per reflectir els costos energètics més grans i els riscos macro". Això, alhora, els ha portat a retallar el preu objectiu que atorguen als seus títols fins als 15,5 euros, des dels 16 euros anteriors, xifra que suposa un 3,1% menys.

"Encara que els riscos macro han augmentat i els costos energètics són un clar vent en contra, esperem una nova i forta generació de caixa subjacent al segon semestre (especialment al quart trimestre) i el 2023, augmentada per l'alliberament addicional de WC, i preveiem un rendiment del FCF del 17%-37% el 2022-24", destaquen els estrategs de Deutsche Bank.

És més, apunten que "a causa de la sòlida situació financera de l'empresa i el recent plantejament rebutjat per Aperam, creiem que els accionistes apreciarien un marc clar d'assignació de capital per fer més predictibles els rendiments per als accionistes". "Continuem considerant que l'elevada exposició de l'empresa als EUA (entre un 60%-70% de l'EBITDA) i la relativa fortalesa d'aquest mercat constitueixen un avantatge important i creiem que les possibles cessions estratègiques (per exemple, la venda de la unitat de Malàisia) podrien actuar com a catalitzadors", conclouen.

APERAM I LA SEVA ESTRATÈGIA

Per part seva, sobre Aperam els experts del banc alemany expliquen que esperen "millores en els beneficis i rendibilitat per a l'accionista recolzades per una sòlida trajectòria", per la qual cosa mantenen la seva recomanació de comprar. "Esperem que Aperam presenti uns resultats moderats al tercer trimestre, impulsats per l'estacionalitat habitual a Europa, així com per la caiguda dels preus, l'augment dels costos energètics i el descens de la demanda com a conseqüència de les incerteses macro", apunten.

Això els ha portat a retallar "modestament" les xifres (3%-8%) per "reflectir els vents actuals en contra del cost de l'energia i la incertesa macro", cosa que situa les seves previsions entre un 7% i un 14% per sota de la mitjana i porta el preu objectiu sobre els títols de la companyia fins als 52 euros, des dels 55 anteriors (-5,5%).

"Encara que és difícil negar els actuals reptes macroeconòmics i de costos, i seguim veient riscos en les xifres del consens per a l'exercici 2022-24 atesa la probable compressió de preus i costos, la direcció ha observat un alentiment del cicle de desproveïment i espera que els volums del quart trimestre augmentin lleugerament, cosa que és molt encoratjadora", destaquen aquests analistes.

Creuen també que "el rendiment de l'FCF segueix sent fort, entre el 27% i el 31%, malgrat les importants sortides de capex per al Leadership Journey. Això significa que la rendibilitat per a l'accionista probablement continuarà sent forta, fins i tot abans que les millores internes dels beneficis comencin a arribar, i creiem que la direcció té un historial sòlid d'execució”, ressalten.

Noticias relacionadas

contador