dl tesco express shop sign supermarket
Sharecast photo / Josh White

La cadena britànic de supermercats Tesco està caient més d'un 5% a la borsa aquest dimecres després d'advertir que els seus beneficis baixaran l'any en curs a causa de les difícils condicions econòmiques i la pressió sobre els consumidors, que l'obliguen a esforçar-se més per retenir clients.

  • 3,59£
  • -2,02%

"Ateses les importants incerteses de l'entorn extern, creiem que és apropiat proporcionar una orientació sobre els beneficis en forma d'una gamma més àmplia del que és habitual. Per tant, les nostres previsions per a l'exercici 2022/23 són d'un benefici operatiu ajustat d'entre 2.400 i 2.600 milions de lliures”, ha explicat en una nota.

Amb una quota de més del 27% al mercat britànic de comestibles, Tesco ha comunicat aquest dimecres que va registrar un benefici operatiu ajustat de 2.650 milions de lliures en l'exercici que va finalitzar al febrer, xifra que suposa un augment del 36% i està en línia amb les previsions.

Tesco ha dit que és probable que "tres factors principals" influeixin en els resultats futurs. En primer lloc, el grau de normalització del comportament dels clients en sortir de la pandèmia. En segon lloc, el nivell d'inflació dels costos i la seva capacitat per compensar-ho parcialment mitjançant l'acceleració del Save to Invest (Estalvieu per invertir). I, en tercer lloc, la inversió necessària per mantenir la fortalesa de la posició de preus en relació amb el mercat.

El gegant al detall preveu un benefici operatiu ajustat de la divisió bancària entre 120 i 160 milions de lliures.

"El nostre enfocament al flux de caixa roman inalterat i esperem un altre sòlid rendiment del flux de caixa lliure minorista dins de la nostra forquilla de 1.400 milions de lliures a 1.800 milions de lliures", anticipa.

La taxa d'inflació britànica va assolir al març el nivell més alt en 30 anys, el 7%. L'acceleració del creixement dels preus està provocant la retallada més gran dels ingressos de les llars des d'almenys, la dècada dels 1950.

Noticias relacionadas

contador