- Entre d’altres coses, ACS s'està plantejant la venda de CIMIC per poder quedar-se amb Abertis
El serial de l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre Abertis segueix més viu que mai. Després de l'oferta llançada per la italiana Atlantia es va conèixer que ACS, el grup de construcció i serveis de Florentino Pérez, es plantejava llançar una contraopa. Però de moment no hi ha hagut notícies sobre aquest tema. És per això que el president d'Atlantia, Fabio Cerchiai, creu improbable que vagi a produir-se.
- 18,36€
- 0,00%
- 47,38€
- -0,17%
Així ho ha assegurat Cerchiai en declaracions a l'agència local ANSA, de les quals es fa ressò Efe, en què assegura que "no serà fàcil que es presenti una proposta millor" que la que ha ofert Atlantia per l'espanyola Abertis, plantejada a 16,50 euros per acció, ni tampoc que es pugui "construir una contraopa", en clara referència als rumors que corren sobre les possibles aspiracions d'ACS, que va ser accionista d'Abertis fins al 2012.
Florentino Pérez encara no ha concretat una oferta per Abertis. La transacció és molt complicada des del punt de vista financer
Florentino Pérez encara no ha concretat una oferta per Abertis. Fins ara s'han estudiat diversos escenaris sobre els moviments que ACS podria dur a terme per poder superar la italiana, atès que la transacció és molt complicada des del punt de vista financer. L'últim és la possible venda de CIMIC, la joia australiana de la constructora que podria ser usada com a 'moneda de canvi' per aconseguir aquest objectiu. I és que ACS no vol arriscar la seva recentment obtinguda qualificació creditícia i ha posat com a condició que la possible operació no afecti la seva valoració BBB, atorgada al maig per Standard & Poor's després de reduir de manera dràstica el seu endeutament durant els últims anys.
Segons Cerchiai, "no són pessimistes" sobre el resultat de l'operació que Atlantia va presentar el maig passat i en la qual va oferir un total de 16.341.000 d'euros per Abertis, a més de la possibilitat que els accionistes de l'espanyola puguin canviar cadascun dels seus títols per 0,697 accions especials de la nova emissió.
A més, el president d'Atlantia ha considerat "normal" que "hi hagi una legitima atenció política" per part del Govern espanyol "per analitzar que l'oferta no vagi contra els interessos del país", però ha remarcat que "no hauria d'haver-hi cap preocupació" per l'oferta que va llançar la italiana. En aquest sentit, Cerchiai ha confirmat que en el cas que s'aprovi l'operació, es confirmarà la decisió de mantenir a Barcelona l'actual seu social i centre de decisió d'Abertis, així com que la societat espanyola tingui "una paper fonamental" a l’esdevenir de la companyia.