ep hojiblanca aceitedeoleo
DEOLEO - Archivo
0,22€
  • 0,00€
  • 0,46%

Les accions de Deoleo s’han desplomat gairebé un 10% a mitja sessió després d'haver anunciat pèrdues de 291 milions d'euros el 2018 després d’aflorar un deteriorament d'actius de més de 200 milions d'euros i incórrer en causa de dissolució.

En concret, els títols del fabricant de Carapelli i Carbonell es convertien en el valor que més queien durant la jornada borsària fins a registrar un descens del 9,9% a un preu de 0,075 euros.

Deoleo ha explicat que durant el segon semestre de l'any va realitzar un test de deteriorament, encarregat a PwC, del valor dels seus actius, fons de comerç i intangibles essencialment, una vegada que s'ha constatat la pitjor evolució de les operacions a Itàlia i als Estats Units, de 201 milions d'euros, dels quals 111 milions d'euros corresponen a les activitats als Estats Units.

A causa d'aquest deteriorament dels actius, que no té impacte sobre la situació financera del grup, la companyia ha incorregut en causa de dissolució, de manera que el consell d'administració ha anunciat que prendrà les decisions i implementarà les mesures necessàries per restablir l'equilibri entre el capital i el patrimoni net.

La xifra de negoci va caure un 12,5%, fins als 605.500.000 d'euros per la caiguda de preus per l'evolució de les cotitzacions de matèries primeres i els menors volums comercialitzats.

Noticias relacionadas

contador