ep aceite carbonell de deoleo 20230921111905
DEOLEO

Deoleo (propietari, entre altres, de les marques d'oli Carbonell i Koipe) està pujant amb força a la borsa aquest divendres (+18%, 0,26 euros) per la informació publicada per El Economista segons la qual el màxim accionista de la companyia, el private equity britànic CVC, estaria en converses amb el gegant alimentari dels Emirats Àrabs Units (EAU) Iffco per vendre'l l'empresa.

  • 0,22€
  • 0,46%

El Economista afegeix que ni CVC ni Deoleo han fet declaracions sobre això i reconeix que Iffco ha dit que "no hi ha interès en l'operació".

Tot i això, el mitjà insisteix en aquesta citant fonts pròpies, i assenyala que la compra de Deoleo podria ascendir a 400 milions d'euros i suposaria un pas decisiu per a Iffco en el seu objectiu de crear un nou gegant del mercat. L'empresa de EAU, propietat del grup familiar indi Allana, va desembarcar fa tres anys a Espanya amb l'obertura d'una planta envasadora a Granada.

Allana Group va ser creat el 1875 a Bombai i és un dels majors exportadors d'aliments processats i de productes agrícoles de l'Índia.

CVC ha encarregat la venda de Deoleo a Lazard, operació que s'hauria endarrerit per l'escalada del preu de l'oli d?oliva. No és la primera vegada que s'ha especulat amb els possibles interessats a comprar-la. Així, també El Economista escrivia el mes de juny passat sobre l'interès d'Acesur, Dcoop i Borges en la companyia.

La venda de Deoleo promet ser una operació complexa a causa de l'estructura de capital acordada després del refinançament del 2020. L'operació es vol dur a terme abans del 2025.

Noticias relacionadas

contador