ep ana botin presidenta banco santander 20181121200901
BANCO SANTANDER
4,48€
  • 0,05€
  • 1,20%

Santander celebra aquest dimecres a Londres el seu Dia de l'Inversor, un esdeveniment que genera gran expectació. No obstant això, els experts de Credit Suisse consideren "improbable" que la trobada sigui "transformadora" ja que l'entitat ja va anticipar els seus objectius de ROTE i CET 1 amb motiu de la presentació dels resultats del quart trimestre.

Santander va dir llavors que el seu objectiu a mitjà termini és un ROTE d'entre el 13% i el 15% i un CET1 d'entre l’11% i el 12%.

Credit Suisse explica que, després de la publicació dels resultats del quart trimestre, les estimacions del consens sobre Santander es van reduir entre un 4% i un 5%, majoritàriament a causa de previsions més conservadores sobre les regions principals: Espanya, Regne Unit i Brasil.

"Nosaltres esperem que (en el Dia de l'Inversor) Santander augmenti la visibilitat de les perspectives de beneficis al Brasil i les expectatives de la divisió espanyola (sinergies d'ingressos i/o increment d'ingressos per Popular), i també esperem que doni un 'color 'especial a la digitalització i els esforços de reestructuració en totes les divisions, amb la seva repercussió en costos", expliquen des de Credit Suisse.

EL CAPITAL, CENTRE DE LES PREGUNTES

Des de Credit Suisse preveuen que el capital sigui el centre de les preguntes i respostes. "Agrairíem un missatge clar sobre les ambicions de dividend, la dimensió dels propers contratemps per al capital -incloent-hi Basilea IV- i el moment i la probabilitat que els catalitzadors tinguin un potencial positiu per al capital." A les nostres xifres, els nivells de CET 1 se situen a l’11,25% el 2019 i el banc genera 50 punts bàsics de capital per any a partir de llavors", precisen.

Credit Suisse manté el consell de sobreponderar Santander, amb un preu objectiu de 5,2 euros. "Creiem que els riscos a l'alces dels beneficis són més grans que els riscos a la baixa i esperem un missatge de capital més clar per calmar les preocupacions dels inversors", conclouen.

LA DIGITALITZACIÓ COM A PRIORITAT

Des de Scope Ratings creuen que Santander prestarà "molta atenció" al seu nou pla estratègic a la digitalització "i a la preparació del banc per als propers reptes".

"El model de negoci actual funciona, proporciona beneficis i capital, però la qüestió clau és si suportarà la transformació per adaptar-se a la forma en què les persones faran banca durant els propers 10 anys", apunta Marc Troniano, responsable de qualificació d'Institucions Financeres de Scope Ratings.

Troniano reconeix que el model de negoci de Santander té "un historial molt sòlid" i que ha demostrat la seva capacitat de resistència a una gran varietat de xocs.

Noticias relacionadas

contador