ep archivo   fachada de la sede de acciona
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'agència de qualificació creditícia DBRS Ratings GmbH (DBRS Morningstar) ha confirmat la valoració d'Acciona de 'BBB', així com la seva valoració a curt termini d'R-2 (middle), els dos amb tendència estable. Aquests ratings se situen dins de la categoria d'Investment Grade.

  • 129,10€
  • -1,00%

Segons explica DBRS Morningstar, les qualificacions es basen principalment en les qualificacions de Corporació Acciona Energías Renovables (CAER) i una avaluació de qualificació de la divisió d'Infraestructures d'Acciona. I atesa l'estabilitat de la filial d'Energia i de la divisió d'Infraestructures.

L'agència considera molt poc probable una acció positiva de qualificació a mitjà termini a causa de l'actual pla de despesa de capital d'Acciona, el risc de desenvolupament de projectes i l'estratègia de finançament a nivell CAER, així com la pressió inflacionària i el risc operacional a la divisió d'Infraestructures.

DBRS Morningstar preveu que, fins al 2025, excloent-ne la resta d'activitats de la Companyia, CAER representi aproximadament el 75% de l'EBITDA agregat d'Acciona, i el 25% restant generat principalment per la divisió d'Infraestructures.

Noticias relacionadas

contador