ep archivo   edificio de la sede de iberdrola en madrid espana
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

Iberdrola distribuirà entre els seus accionistes 0,351 euros per acció en concepte de dividend complementari, d'acord amb els termes de la nova edició del sistema Iberdrola Retribució Flexible comunicats aquest dimarts per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 11,82€
  • -0,92%

L'empresa ha remarcat que segueix complint el compromís d'incrementar el dividend en línia amb l'evolució dels resultats i que aquest dividend suposa una pujada de l'11,1%.

Els accionistes d'Iberdrola disposen de tres opcions: cobrar l'import corresponent al dividend complementari -0,351 euros bruts per acció- directament en efectiu; vendre els seus drets d'assignació al mercat o bé obtenir noves accions alliberades del grup de forma gratuïta. Aquestes tres opcions no són excloents, per tant l'accionista podria triar una de les alternatives o combinar-les d'acord amb les seves preferències.

Els accionistes que prefereixin rebre noves accions del grup de manera gratuïta necessitaran 34 drets d'assignació per obtenir un títol nou.

La companyia ha amortitzat el 2,85% de les seves accions, com va acordar a la seva última Junta General d'Accionistes, i ha fixat el seu nombre en 6.240 milions.

La remuneració total amb càrrec al 2023 se situa en 0,553 euros, un 11,5% més que els 0,496 euros del 2022. Iberdrola ha abonat, a més, 0,005 euros per títol en concepte de dividend d'involucració.

CALENDARI DEL DIVIDEND

2 de juliol del 2024. Comunicació del nombre de drets d'assignació gratuïta necessaris per rebre una acció i de l'import del dividend complementari brut per acció.

3 de juliol del 2024. Publicació de l'anunci de l'augment de capital. Últim dia en què es negocien les accions amb dret a participar en el dividend.

4 de juliol de 2024. Data de referència (exdate) des de la qual –inclusivament– les accions es negocien sense dret a participar al sistema d'Iberdrola Retribució Flexible. Començament del període comú d'elecció i negociació dels drets d'assignació gratuïta.

17 de juliol del 2024. Fi del període comú d'elecció i de negociació dels drets d'assignació gratuïta.

29 de juliol de 2024. Pagament del dividend complementari als qui haguessin optat per rebre efectiu mitjançant aquesta opció.

31 de juliol del 2024. Data prevista per a l'inici de cotització ordinària de les noves accions.

Noticias relacionadas

contador