ep archivo   danone
DANONE - Archivo

Danone ha registrat entre gener i març del 2022 el creixement de vendes més ràpid en set anys. La facturació va augmentar el primer trimestre un 10,2%, fins als 6.236 milions d'euros. Les accions de la companyia s'han revalorat al voltant d'un 5%.

  • 64,48€
  • -0,25%

Els ingressos van augmentar a totes les regions i productes, però l'aigua embotellada va ser la categoria de millor exercici, amb un augment de les vendes del 16% en termes comparables. El volum de negocis va créixer gràcies a l'increment dels preus dels productes (+4,9%) ia la progressió dels volums de vendes (+2,2%).

En termes geogràfics, la contribució més gran va provenir del mercat asiàtic, que va créixer gairebé el 23%. Europa va continuar sent la regió amb més facturació (2.110 milions d'euros del gener al març i un creixement del 6,4% respecte a l'any passat).

La companyia va mantenir el seu pronòstic d'un marge operatiu recurrent de més del 12% el 2022. Això no obstant, això significa que pot assolir el nivell més baix en més d'una dècada. El marge de Danone va ser del 13,7% l'any passat i del 15,2% el 2019. Es preveu que les vendes creixin entre un 3% i un 5% en termes comparables fins al 2024.

Els analistes de Bankinter destaquen que les vendes de Danone baten expectatives i registren l'augment més gran des del 2011. Això és "especialment important per al grup, perquè els seus resultats estan en dubte des del 2020 quan van registrar contraccions en vendes (en un any que hauria d'haver estat beneficiada per la pandèmia) i va començar la reestructuració de la seva alta direcció”.

Creuen que la nova directiva “està demostrant capacitat de canvi. A més considerem molt important la capacitat que estan tenint per traslladar augments de costos a preus finals. Aquest factor és una de les claus a l'entorn actual (inflació industrial extraordinària), perquè reflectirà quines empreses podran salvar els seus marges aquest any. I pensem que Danone en serà una”.

Amb les xifres publicades, mantenen la seva recomanació de comprar, amb un preu objectiu de 72,2 euros per acció.

contador