gotham city research 1 1024x647

"Seguim curts en Grifols i hi tenim una posició curta significativament gran". Són les declaracions de Daniel Yu, el fundador de Gotham City Research, la companyia que ha provocat la caiguda borsària de la farmacèutica, en acusar-la de frau comptable.

  • 10,08€
  • 0,15%

En una entrevista concedida a El Economista, Yu ha explicat que "quan descobrim que hi ha fets que semblen ser molt preocupants, i d'interès públic, considerem que el més adequat és compartir la nostra anàlisi i opinions públicament".

Sobre la farmacèutica, ha afegit que "en el cas de Grifols, ho va ser el patró que vam trobar que no explicaven correctament les transaccions entre les diferents parts, i el fet que tant Grifols com Scranton consolidaven íntegrament Haema i BPC Plasma".

I malgrat que Gotham City, a través de General Industrial Partners, va liquidar gairebé tota la seva posició curta en Grifols oberta just abans de la publicació de l'informe, Yu ha confirmat que "seguim curts a Grifols i hi tenim una posició curta significativament gran".

Encara que als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), no apareix que General Industrial Partners ni que Gotham City tinguin oberta una posició curta superior al 0,5% del capital, el mínim requerit pel regulador per fer públiques aquestes posicions.

El fons que sí que ha obert una posició curta sobre Grifols és Millennium International Management, concretament sobre el 0,53% del capital de l'empresa, que segueix a l'ull de l'huracà per les pràctiques comptables.

Noticias relacionadas

contador