• Dancausa assenyala que moltes vegades el màxim no sempre és l'òptim
ep dancausa bankinter 20170427120402
JMCADENAS /BANKINTER

María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter, ha carregat contra els reguladors i supervisors per la pressió "a la qual ens sotmeten". L'executiva ha apuntat que totes les normes que s'estan posant en marxa els obliguen a canviar, cosa que suposa uns costos addicionals.

  • 7,37€
  • -0,05%

D'aquesta manera, Dancausa espera que totes les noves lleis que es posaran en marxa compleixin amb la finalitat amb què han estat creades. No obstant això, matisa que els reguladors han de revisar el propòsit i veure si "les noves normatives estan complint amb aquesta lloable finalitat per al qual van ser creades". Així ho ha manifestat durant el 25a trobada financera organitzada per Deloitte.

Dancausa ha fet un repàs de tota la nova normativa a què s'enfronta el sector financer -IFRS9, Mifid II, PSD2, Reglament Europeu de Protecció de Dades i llei hipotecària, entre d'altres- i ha apuntat que implica "incalculables" costos de desenvolupament per a la banca. "El que es destina a una cosa no es pot destinar a una altra", ha lamentat.

Dancausa sobre les empreses de tecnologies financeres: "Un no sap quin percentatge de l'èxit ve de l'aplicació de les noves tecnologies i quin del fet que no tenen la regulació"

Tal com ha explicat, l'aplicació de totes aquestes normatives és com anar a una farmàcia perquè li prescriguin a un diversos medicaments sense tenir en compte les "contraindicacions" de la barreja, que pot donar lloc a més dolor en "entitats que no són tan forts". "Es pot acabar creient que la guillotina és el remei infal·lible perquè no et faci mal el cap", ha advertit Dancausa.

La consellera delegada ha assenyalat que si no hi ha "mesura" en l'aplicació de la regulació, es pot acabar pensant "que l'òptim és el màxim" i s'acaba "eliminant aquest organisme que suposadament cal protegir", donant entrada al sistema "a organismes que són immunes a aquests tractaments", en referència a les empreses de tecnologies financeres. Sobre aquests nous competidors, Dancausa ha destacat que "un no sap quin percentatge de l'èxit ve de l'aplicació de les noves tecnologies i quin del fet que no tenen la regulació" de la banca tradicional.

ERRORS DE LA BANCA

L'executiva de Bankinter ha apuntat que abans de la crisi la banca solvent va cometre errors, però ha matisat que en aquell moment no eren errors i "ara s'ha decidit que les accions no eren les adequades". Tot i haver admès els errors, Dancausa ha manifestat que els bancs han d'estar "orgullosos" i "tranquils" amb el seu paper i ha lamentat que només es posen en valor els demèrits, i no els mèrits, de la banca.

La consellera delegada de l'entitat ha apuntat que actualment conviuen la informació i la desinformació, cosa que fa un mal a la banca que "un cop causat pot ser irreparable". "La transcendència que la veritat surti a la llum moltes vegades passa a segon pla", ha afegit.

D'altra banda, María Dolores Dancausa ha manifestat una altra queixa. La consellera delegat ha començat la seva intervenció en l'acte lamentant que era l'única dona que anava a pujar a l'estrada: "Cal fer una reflexió sobre això". És un dels esdeveniments financers que apleguen més executius de primer nivell. Els consellers delegats de Santander, BBVA, Bankia, Caixabank i Sabadell també hi han acudit. Dancausa ha estat l'única dona convidada a participar a la jornada d'aquest dimarts, per la qual cosa ha cridat l'atenció sobre aquest fet.

Noticias relacionadas

contador