ep archivo   la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa durante la presentacion de
BANKINTER - Archivo

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, ha comentat en roda de premsa que "sobre la generació de capital, no tenim previst fer cap recompra d'accions. El capital excedentari el fem servir per créixer i, en moments d'incertesa com els actuals, més val preservar el capital. No estem pensant tampoc a augmentar els dividends a repartir. Tenim una política de distribució de pay out del 50% en efectiu que els nostres accionistes valoren molt i la nostra intenció és continuar mantenint la mateixa línia”.

  • 7,64€
  • -1,90%

La directiva ha afegit que “no estem preocupats per un augment de la morositat i seguim per sota de la mitjana del sector. Tenim una escola de riscos molt prudent i els nostres clients tenen un perfil millor. La banca és molt més solvent, i si vénen temps complicats, els afrontarem sense problemes”.

Sobre una possible expansió internacional, ha dit que “ja estem fora d'Espanya, a Portugal i Irlanda, també a Luxemburg dedicats als clients espanyols. I de moment, no ens estem plantejant sortir a més països. No hi ha previst a curt termini sortir a un nou país".

"No estem remunerant de manera generalitzada els dipòsits. S'està pagant puntualment i no estem veient la necessitat de fer-ho", ha comentat sobre la remuneració als dipòsits.

D'altra banda, ha assenyalat que "les amortitzacions voluntàries d'hipoteques s'han duplicat respecte a l'any passat" i que "veiem el quart trimestre com una continuació natural dels trimestres anteriors, i esperem un 2023 magnífic. Continuem sent positius malgrat les amenaces".

Durant la presentació davant d'analistes, el director financer del banc, Jacobo Díaz, en ser qüestionat per un possible augment de la retribució a l'accionista, ha indicat que "el 2023, no canviarem la nostra política de remuneració a l'accionista d'un pay out del 50% sobre els beneficis”.

"Assignarem el nostre excés de capital a creixement. És la nostra prioritat. Al quart trimestre, esperem creixement en finançament al consum i banca corporativa en qualsevol geografia", ha afegit.

De cara al 2024, ha afegit que "veurem el nivell de creixement, el nivell de capital i, qui sap, si el 2024 farem alguna cosa diferent".

RESULTATS FINS SETEMBRE

Bankinter ha disparat el benefici net dels nou primers mesos de l'any un 59%, fins als 685 milions d'euros, "malgrat assumir aquest any el pagament del nou impost al sector financer, que per a Bankinter va ser de 77,5 milions d'euros", segons ha assenyalat l'entitat.

El marge d'interessos es va situar als 1.638,7 milions d'euros, un 53,8% més que fa un any, amb un marge de clients que ha crescut cada trimestre, fins al 3,03% al tancament del setembre, cosa que reflecteix "una bona gestió dels diferencials", ha precisat el banc.

Noticias relacionadas

contador