ep archivo   la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa interviene durante la
Carlos Luján - Europa Press - Archivo

"Els nostres resultats són sostenibles a llarg termini. Hi ha una part que es deu a la pujada dels tipus d'interès, però també reflecteixen les inversions realitzades als últims anys", ha assenyalat.

  • 8,14€
  • 1,85%

Són les declaracions de María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter i que properament passarà a ser presidenta no executiva del banc, durant la presentació de resultats anuals de l'entitat.

"El proper 21 de març, passaré a ser presidenta no executiva de Bankinter i prendré el relleu de Pedro Guerrero, que ha exercit una funció admirable. La meva successora, Gloria Ortiz, coneix molt bé el banc i és absolutament excepcional i en farà una gran tasca”, ha explicat.

En relació amb la seva marxa com a CEO, ha afegit que "el canvi serà positiu, perquè després de 13 anys calen noves energies i noves idees".

"No veiem cap repunt de la morositat a cap geografia ni a cap àrea de negoci. Aquest paràmetre està molt controlat", ha indicat Dancausa.

"La inversió en intel·ligència artificial generativa i la seva integració a l'operativa marcarà un abans i un després. Hem digitalitzat el 80% dels tràmits del procés hipotecari", ha remarcat.

"Espero que la relació amb el nou ministre d'Economia suposi un canvi i valoro positivament les reunions que està tenint amb el sector i el to conciliador. Em reuniré amb el ministre pròximament", ha comentat sobre aquest assumpte.

En ser qüestionada per possibles adquisicions a Portugal, ha assenyalat que "no ens plantegem cap compra a Portugal ni a altres mercats i seguim centrats en el nostre creixement orgànic".

Noticias relacionadas

contador