ep icono de crowdstrike
CROWDSTRIKE

La fallada global de Microsoft segueix passant factura a la borsa a CrowdStrike. Després de caure amb moltíssima força a causa de l'actualització de programari defectuosa del sensor CrowdStrike Falcon, que va provocar el mal funcionament de nombrosos sistemes de Windows i el col·lapse de sectors com l'aeronàutic o el financer, aquest dilluns l'acció es torna a enfonsar per sobre del 10 % a Wall Street.

I és que l'incident ha fet malbé seriosament la reputació i la imatge de la companyia de ciberseguretat, com demostren les nombroses retallades realitzades per diverses empreses d'inversió durant els últims dies. Un dels més grans ha estat el de Piper Sandler, que, si bé manté el seu consell a neutral, ha baixat el preu objectiu de les accions de la tecnològica des dels 400 dòlars fins als 310 dòlars.

Per a aquests experts, la situació de la companyia després d'aquest incident és molt complicada a causa de la incertesa que presenten els problemes reguladors, les reclamacions de les parts afectades i els possibles reptes en matèria legal que té CrowdStrike.

Així mateix, aquests estrategs ajusten el múltiple de valoració aplicat al flux de caixa lliure de la companyia reduint-lo de 40 a 30 vegades. A més, recomanen adoptar un enfocament més cautelós amb la companyia, ja que la magnitud i l'impacte de l'incident han estat de tal calibre que és impossible quantificar encara quines podrien ser les seves repercussions per a la companyia i per a les seves accions.

Els analistes de Guggenheim també han retallat el seu consell sobre la companyia, als títols dels quals atorguen un consell neutral després de l'incident. "Probablement hi haurà efectes negatius en el seu negoci a causa del desordre a tot el món que CrowdStrike ha causat, encara que sigui temporal", assenyala John DiFucci, analista de la companyia novaiorquesa, alhora que subratlla que CrowdStrike "necessita temps per deixar que la pols s'assenti".

"Continuem tenint el màxim respecte per l'equip directiu de CrowdStrike i creiem que l'empresa s'acabarà enfortint encara més com a resultat d'aquest incident, i si els inversors tenen un horitzó de diversos anys, poden aguantar. No obstant, ens resulta difícil dir als inversors que necessiten comprar CrowdStrike ara mateix", afegeix aquest analista.

Segons aquest expert, hi ha la possibilitat que CrowdStrike perdi acords "molt disputats" a causa de l'incident. A més, el restabliment de la reputació de la companyia podria "trigar més temps" i també creu que és probable que afecti la companyia de nous negocis "almenys a curt termini".

En aquesta línia se situen també els analistes de BTIG, que destaquen que la companyia tecnològica "va cometre el 'pecat capital' per a qualsevol proveïdor de seguretat: impactar negativament en la generació d'ingressos dels seus clients".

No obstant això, seria poc raonable pensar que les conseqüències de mida incident es redueixin únicament a CrowdStrike. Segons DiFucci, aquest episodi planteja importants interrogants sobre el programari en general, a més de posar sobre la taula reflexions incòmodes sobre la intel·ligència artificial (IA) que sembla que el mercat ha volgut obviar. "Què passa amb el risc que un model d'IA simplement cometi un error que tingui implicacions de llarg abast?", sentencia.

Noticias relacionadas

contador