ep archivo   fachada de la sede de naturgy a 27 de febrero de 2024 en madrid espana naturgy obtuvo
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

CriteriaCaixa i Taqa han demanat al govern espanyol que retiri l'impost extraordinari a les empreses energètiques abans de llançar l'OPA que preparen sobre Naturgy. L'Executiu s'ho està plantejant després de la caiguda dels preus de l'electricitat i la sol·licitud de la Unió Europea de retirar les mesures intervencionistes motivades per la guerra d'Ucraïna, segons informa El Economista aquest dimarts.

  • 20,60€
  • 2,18%

La sol·licitud de Criteria i de Taqa està motivada després que la companyia dels Unió dels Emirats Àrabs hagi comprovat el fort impacte que ha tingut aquest impost (aplicat sobre l'1,2% de les vendes) als comptes de Cepsa, controlada per la també emiratí Mudabala.

Per part seva, el Govern és ara més receptiu a retirar l'impost, després que no hagi pogut formular Pressupostos Generals per a aquest any, ja que la seva intenció inicial era modificar-lo per incloure desgravacions lligades a la inversió en energies renovables.

Tot i això, l'Executiu encara no s'ha pronunciat de manera formal, i, a més, cal tenir en compte que la mesura ha estat fermament defensada per Sumar, el seu soci de coalició, ja que mantenir l'impost forma part del pacte d'investidura.

Els analistes de Banc Sabadell afirmen que es tracta d'una "notícia positiva, encara que d'impacte limitat, ja que es comptava que hi hauria alguna manera de compensar l'impost aquest any, tenint en compte l'amenaça de no invertir en Espanya que les grans empreses energètiques haurien llançat al Govern”.

Noticias relacionadas

contador